havadurum

Benzin zamları çıldırtıyor

Son günlerde benzine gelen zamlar Çanakkale halkının tepkisine neden oldu...

575
Rafineri çıkış fiyatında önceki akşam yapılan artırımın ardından, yılbaşından bu yana benzin fiyatları tam 34 kuruş arttı. 2012 yılının ilk zammının gerçekleştirildiği 10 Ocak`tan bu yana tam 9 defa zam, 7 kez de indirim gören benzin fiyatı 5 lira sınırına yaklaştı. Ocak ayında 4.22 lira olan benzinin fiyatı 8 ayda 4.58 liraya ulaştı. Benzin fiyatının 5 liraya ulaşması halinde TÜKODER Çanakkale Şubesi davul çalmak için hazırlık yaparken, dünyada en pahalı benzini kullanan vatandaşlar ise sürekli zamlanan benzin nedeniyle sert tepki gösterdiler.
 
Dünyada en pahalı benzini kullandıkları için kontak kapatmaya kadar gidebileceklerini dile getiren vatandaşlar, zamlar nedeniyle AKP hükümetini eleştirdi. Ardı ardına gelen zamlar ile ilgili görüşlerini aldığımız vatandaşların düşünceleri şu şekilde:
 
 
Onur Arslan
“Benzine dünyada en fazla ücret veren biziz. Sadece benzine değil, diğer ürünlere de çok vergi ödüyoruz. Benzine gelen zamlar nedeniyle tepkiliyiz. Sürekli benzine zam geliyor ancak maaşlar yerinde sayıyor. Maaşlarımıza da benzin gibi sürekli zam yapılsa sorun olmaz. Ancak bu böyle olmuyor.”
 
 
Abdurrahman Gülen
“Gereksiz bir şekilde sürekli benzine zam yapılıyor. Avrupa da benzin fiyatları Türkiye’ye göre daha ucuz. Bana göre bilinçsiz bir şekilde zam yapılıyor. Bu şekilde zamlar sürerse sürücüler kontak kapatır diye düşünüyorum. Bu zamların durmasını istiyoruz.”
Paylaş