havadurum

"Benim sevdam koltuk değil, Bayramiç"

340
31 Mart 2019 yerel seçimlerinde yüzde 54`ten fazla oy alarak Bayramiç Belediye Başkanı seçilen Mert Uygun, yeniden aday olmayacağını açıkladı. Cumhuriyet Halk Partisi Bayramiç İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen Danışma Kurulu Toplantısı`nda konuşan Belediye Başkanı Mert Uygun yerel seçimlere 15 ay kala 2`inci kez belediye başkanlığına aday olmayacağını "Ben kararımı verdim. Birlik ve beraberlik içinde yeni belediye başkanımızı belirlemek için 15 aylık bir süremiz var. Benim makam sevdam yok. Benim sevdam Bayramiç. Görevden kaçmam, asla geri adım atmam" sözleriyle açıkladı. "Hayat Bayramiç`te Cumhuriyet Halk Partisi`yle güzel" ifadelerine vurgu yapan Başkan Uygun, "Geç açıklasaydım bu süreçte yer almak isteyenler, vazgeçebilir ya da gereğince hazırlanamayabilirlerdi. Bundan sonra herkes düşünecek. Karar verecek ve öyle yola çıkacak. Önümüzdeki genel seçimlerde, örgütle iç içe olup, kaynaşmak büyük bir fırsattır. Bu güne kadar beni destekleyen ya da desteklemeyen ama gerçekten Cumhuriyet Halk Partili olan herkese çok teşekkür ederim" dedi.
 
"Hiçbir zaman siyaset yapmamın nedeni koltuk sevdası değildi"
Başkan Uygun kendisine verilen desteği unutmayacağının altını çizerek, "Aday olacağımı açıkladığımda seçimi kanacağımdan hiç şüphem yoktu. Bugünde yok. Çünkü Bayramiç`te Cumhuriyet Halk Partisi sahipsiz değildir. Sizler varken yenilgi mümkün değil. Benim siyaset yapmak isteğimin de, belediye başkanı olmamın da motivasyon kaynağı, hiçbir zaman koltuk sevdası değildi. Yerel yönetimler, şehirlerin kimliğini oluşturuyor. Geleceğini şekillendiriyor. Ben Bayramiç`i çok seviyorum. AKP ikinci dönem kazansaydı, Bayramiç`imiz eskisi kadar güzel olmayacaktı. Hem genel iktidarda, hem de yerel iktidara sahip olan AKP`li günleri unutmamak lazım. Benim siyasi kavgam da budur" sözlerine yer verdi.
 
"Aday olacak arkadaşlarla gece gündüz çalışacağım"
Uygun, belediye başkanlığına talip olacak olan arkadaşlarının önünü açmak ve destek olmak istediğini ifade ederek, "Bayramiç`i hak ettiği güzel günlere getirdiğimize inanıyorum. Bayramiç`e ve bana destek veren sizlere olan borcumu ödemenin yolunun, artık bu makamları yeni arkadaşlara bırakmaktan geçtiğine inanıyorum. Benim misyonum tamamlanmıştır. Bana yakışan, bundan sonra bu göreve talip olan arkadaşlarımın önünü açmak ve onlara destek olmaktır. Bu nedenle önümüzdeki dönemde aday değilim. Yerel seçime kadar aday olacak arkadaşlarla gece gündüz çalışacağım. Seçimden sonra deneyimlerimi aktarıp yardımcı olmaya devam edeceğim. Hiçbir işi yarım bırakmadım, bırakmam. Her zaman partim ve Bayramiç önceliğimdir" diye belirtti.
(Damla Yeltekin)
Paylaş