havadurum

Belgrad Fuarı’na Çanakkale damgası

Sırbistan`ın başkenti Belgrad`da gerçekleştirilen uluslararası Turizm Fuarı`nda tanıtılan Çanakkale, fuara gelen ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü. Belgrad Fuarı’nın Çanakkale açısından verimli geçtiğini belirten Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Kentimizin değerlerini fuarda tanıtma olanağı bulduk. Çanakkale’yi bu tür fuarlarda tanıtmaya devem edeceğiz” dedi.

544
 
İl Kültür ve Turizm Müdürü Şinasi Haznedar ise, Çanakkale standına yoğun ilgi olduğunu belirterek “Üçüncü gün elimizde broşür kalmadı” dedi.
 
Fuara Vali Güngör Azim Tuna, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Vali Yardımcısı Alper Faruk Güngör, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şinasi Haznedar, Çanakkale Turistik Otelciler Derneği Başkanı Ali Akol, turizm sektöründen bir çok iş adamı katıldı.
 
 
Çanakkale`nin tanıtımı için ulusal ve uluslararası alanda yapılan çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda son olarak Sırbistan`ın başkenti Belgrad`da gerçekleştirilen uluslararası Turizm Fuarı`nda tanıtılan Çanakkale, fuar katılımcılarından yine yoğun ilgi gördü. 22-26 Şubat 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilen ve Türkiye`nin partner ülke olarak katılım sağladığı uluslararası organizasyonda Çanakkale standına Vali Güngör Azim Tuna, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Vali Yardımcısı Alper Faruk Güngör, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şinasi Haznedar, Çanakkale Turistik Otelciler Derneği Başkanı Ali Akol ev sahipliği yaptı. Çok sayıda Çanakkaleli otel sahibinin de katılım sağladığı fuarda Çanakkale standını AKP Çanakkale Milletvekilleri Mehmet Daniş ve İsmail Kaşdemir de ziyaret etti.
 
43 ülkeden katılımcının olduğu fuarda Çanakkale standına Türkiye`nin Belgrad Büyükelçisi Ali Rıza Çolak, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özarslan ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Ataşesi Derya Polat da yakın ilgi gösterdi. Fuarın resmi açılış programına da katılan Çanakkaleli heyet, fuarda turizm alanında çeşitli temaslarda bulundu. Kentin tanıtımı için uluslararası görsel ve yazılı medyaya da beyanatlar veren Vali Güngör Azim Tuna kentin turizm alanında her türlü imkâna sahip olduğunu ve konuklarını ağırlamayı beklediğini ifade ettiler.
 
 
“Fuar kentimiz için verimli geçti”
Belgrad Fuarı’nın Çanakkale açısından verimli geçtiğini belirten Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Belgrad Fuarı’na katıldık. Çanakkale’nin tanıtımına yönelik çalışmalarımız oldu. Fuar Çanakkale adına çok iyi geçti. Zaten Sırplar buradan geçiyor fakat kalmıyorlar, Kuşadası ve Sarımsaklı’da konaklıyorlar. Tabi turistlerin tercihini bu seyahat acentalarının oradaki yoğun çalışmaları belirliyor. Burada konaklamalarını sağlamak için Çanakkale’yi tanıtmaya ve buraya özendirmeye çalıştık. Çanakkale standımız ziyaretçilerden ilgi gördü. Kentimizin değerlerini fuarda tanıtma olanağı bulduk. Çanakkale’yi bu tür fuarlarda tanıtmaya devem edeceğiz” dedi.
 
 
Öte yandan fuar da her zamanki gibi Çanakkaleli seramikçi Muhammet Onat camlı seramik performansı ile büyük ilgi gördü. Onat, seramik yapımını denemek isteyenlere danışmanlık yaparken, yapılan seramik objeleri fuar katılımcılarına armağan etti. Muhammet Onat`ın canlı seramik performansı da ulusal medyanın büyük ilgisini çekti. Fuarda Çanakkale`yi tanıtan broşürlerin yanı sıra kentin görsellerinin de bulunduğu promosyon malzemeleri de fuar katılımcılarından büyük ilgi gördü.
 
Haznedar; “Standımız ilgi gördü”
İl Kültür ve Turizm Müdürü Şinasi Haznedar ise, Çanakkale standına yoğun ilgi olduğunu belirterek “Üçüncü gün elimizde broşür kalmadı “dedi. Haznedar şunları söyledi;” Fuarda Çanakkale standına yoğun ilgi vardı. Türkiye standında da Çanakkale yer alıyordu. Çanakkale için ayrıca stand da vardı. Çok yoğun ilgi vardı. Fuarın üçüncü günü dağıtacak malzeme kalmadı. Son gün Pazar günüydü. Halk günleri cumartesi, pazar günü her türlü şeyi dağıttığımız için en son Çanakkale’yi sözlü propaganda ile anlatmaya çalıştık. AK Parti Çanakkale milletvekilleri Mehmet Daniş, İsmal Kaşdemir, Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, turizmciler de oradaydı. Çanakkale sektör olarak büyük bir katılımla oradaydı ilgi çok fazlaydı. Oteller çeşitli bağlantılar yaptılar. Oldukça faydalı geçti. Otelciler de memnun ayrıldı.”
 
Paylaş