havadurum

Belediyeye ödül

Karabiga Şehitliği, Karabiga Belediyesi’ne ödül getirdi.

269
 
Karabiga Belediyesi, Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri Yarışması’nın Sosyal, Ekonomik ve Kültürel Projeler kategorisinde, “Karabiga Şehitliği” projesi ile ödül kazandı. Marmara Belediyeler Birliği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Örnek Belediyecilik Projeleri Yarışması, bu yıl “Altın Karınca - Belediyecilik Ödülleri” adı altında beşinci kez başarılı il, ilçe ve belde belediyelerini ödüllendirdi.
 
Taksim Martı Otel’de düzenlenen ve Türkiye’nin en ciddi yerel yönetimler ödülü olarak kabul edilen Altın Karınca Ödülleri hakkında konuşan Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe; “Belediyecilikte özgün projelerin desteklenmesi ve yapılan çalışmaların tüm belediyelere örnek olacak şekilde tanıtılarak yaygınlaştırılması amacıyla, yarışmaya büyük önem veriyoruz. Türkiye’nin yerel yönetimler alanında en seçkin ve konusunda uzman akademisyenlerinden oluşan bilim kurulumuzun tercihleriyle sonuçları belirlenen yarışmamız, bu özelliğiyle Türkiye’nin en saygın yerel yönetimler ödülü olarak kabul ediliyor” dedi.
 
Karabiga Belediyesi’nin ödülünü Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin elinden alan Belediye Başkanı Muzaffer Karataş; “1915 Çanakkale Deniz Savaşında yaralanan askerlerden Karabiga Merkez Hastanesinde ( Eski Taş Mektep ) Şehit olup, Karabiga’ ya defin olan 99 Şehidimizin isim ve bilgilerinin yer aldığı, mevcut Şehit Vehbi Bey-Er Recep Şehitliğimize bir anıt yaptırmıştık. Bu projemiz ile Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri Yarışması’nın Sosyal, Ekonomik ve Kültürel Projeler kategorisinde yarışmaya katıldık ve jüri tarafından ödüle layık görüldük. Türkiye’nin en ciddi yerel yönetimler ödülü olarak kabul edilen Altın Karınca Ödülünü, Beldemize kazandırmanın sevinç ve gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.
Paylaş