"Belediyenin borçlarını bir karış toprak satmadan ödedik"

388
Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan Kepez Belediyesi`ne ait Halk Cafe`de Kepezlilerle bir araya gelerek 2019 yılında bu yana sürdürülen faaliyetleri aktardı. Toplantıya, CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural, İYİ Parti İl Başkanı Selahattin Yıldızlar, CHP Merkez İlçe Başkanı Süleyman Erte, İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Necati Gapran ile çok sayıda Kepezli vatandaş katıldı. Belediyeye ati önceki borçları hiç borç almadan ödediklerini kaydeden Arslan, kendisine yöneltilen eleştirilere; "Birol Arslan`ın veremeyeceği hesap yok. Bizim müfettişten korkumuz yok" şeklinde cevap verdi. 
"Belediyenin borçlarını hiç borç almadan ödedik"
Belediyeye ait önceki borçları hiç borç almadan ödediklerini kaydeden Arslan, "2019 yılında Kepez Belediyesi 62 Milyon 881 Bin TL borç ile alındı. 2022 yılında borcun 47 Milyon 220 Bin TL idi. 3 yıl içerisinde 15 Milyon 660 Bin TL borç ödendi. Belediyenin borçlarını borçlanmadan, bir karış toprak satmadan ödedik. Bir de diyordu ki "6 ay sonra maaşları ödeyemeyeceksiniz." Ben senin borçlarını ödedim. Ben senin çocuklarının ikramiyelerini ödedim. Kepez Belediyesi çalışanlarının ne bir kuruş maaş alacağı var, ne de ikramiye alacağı var" dedi. 
"Bizim müfettişten korkumuz yok"
Kendine yöneltilen eleştirilere cevap veren Arslan; "Kepez halkı beni doğduğum topraklara belediye başkanı seçti. Belediye Başkanı olmanın manevi zenginliğini yaşıyorum. Gece gündüz çalışıyorum. Halkımın içindeyim. Geldiğimizden 175 nikah kıymışım. Hafta sonları yaz döneminde tatile gitmiyorum. Benden nikahımı kıymamı isteyen gençlerimizin yanında oluyorum. İnşallah önümüzdeki süreçte de hemşerilerimin nikahlarını kıymaya devam edeceğim. Birilerine de kapak olsun. Çalışanın maaşını vermeyen, esnaftaki borçlarını ödemeyen, icralık olan, çocuk tacizinden içeri giren, ordudan atılan adamlar aklınca, Birol Arslan`a yazı yazacak. Birol Arslan adını lekelemeye çalışacaklar. Birol Arslan`ın veremeyeceği hesap yok. Bizim müfettişten korkumuz yok. 3 yıldır görev yapıyorum daha bir kişinin yemeğini yemedim. Benim alnım ak" dedi.
(Eren Aşnaz)
Paylaş