havadurum

Belediye önlem alıyor, vatandaş dinlemiyor...

Çanakkale Belediyesi, aşırı yağışlar nedeniyle yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalan köprüyü vatandaşların kullanmaması için önlem aldı. Tüm uyarılara aldırış etmeden köprüyü kullanan vatandaşları uyaran belediye yetkilileri, yeni bir köprü yapılacağını ve gerekli projelerin hazırlanması nedeniyle bir süre daha köprünün kullanılmamasını istediler.

486
 
Kenti ikiye bölen Sarıçay’da su seviyesini yükselmesi sonucunda ayakları zarar gören köprünün kullanılmaması için demir kafes yapıldı. Daha önce tel örgü ile önlem alınan köprünün vatandaşlar tarafından kullanılması sonucunda belediye ekipleri, hayatlarını riske atan vatandaşların köprüden geçişini engellemek amacıyla bu kez demirden kafes yerleştirdi. Yıkılma tehlikesi olan köprüde belediye önlem alırken, bütün önlemlere rağmen vatandaşların köprüyü kullanarak hayatlarını tehlikeye atması şaşkınlık yaratıyor. Köprüye yapılan demirden kafesin üzerinden atlayarak ve yanından geçerek köprüyü kullanan vatandaşları uyaran yetkililer, yeni bir köprü yapılacağını ve gerekli projelerin hazırlanması nedeniyle bir süre daha köprünün kullanılmamasını istediler.
 
Çanakkale Belediyesi Fen İşleri Müdürü Recep Zengin, zarar gören köprünün yerine yenisinin yapılacağını ve bunun zaman alacağını söyledi. Yeni köprü için proje çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Zengin, bu nedenle vatandaşların sabırlı olması gerektiğini ve bir süre daha köprüyü kullanmaması gerektiğini belirterek; “Belediye olarak köprünün kullanılmasını engellemek için bunu önlem amaçlı yapmak zorundayız. Çünkü, yağışlar nedeniyle köprünün ayakları zarar gördü. Hala yağışlar devam ediyor. Yani köprüde bir risk var. Bu riski ortadan kaldırmak için süre gerekiyor. Çünkü, yeni köprü için proje hazırlığı devam ediyor. Bu projenin tamamlanması da süreç alacak. O yüzden şu an için köprüyü güvenlik amaçlı kapalı tutmaya çalışıyoruz. Vatandaşlar köprüden geçiyor. Bu geçişi engellemek içinde önlem alıyoruz. Uyarı levhalarımızı da koyuyoruz ama insanların geçişini durduramıyoruz. Proje çalışmaları devam ediyor, tekrar oraya bir köprü yapılacak. Belediye olarak önlemimizi aldık. Buradan da vatandaşlarımızı uyarıyoruz. Bir süre daha köprüyü kullanmamalarını istiyoruz” dedi.
Paylaş