havadurum

Belediye Meclis üyelerine mektup var

Belediye Meclisinin Aralık ayı toplantısında gündeme gelecek Yat Limanı projesinin imar planlamasına ilişkin Ekrem Mutlu adındaki kentli Belediye Meclis üyelerine yaptığı çağrı ile “Marina yapılacak çok değişik bölgeler var. Konut ve ticari yapı ise her yere yapılabilir. Ama yeni bir sahil yaratmak olanaksız. Konu ile ilgili imar plan tadilatı teklifini reddediniz. Ya da bırakınız kararı kent halkı, bu kentte yaşayanlar versin. Halk oylaması kararı alınız” dedi.

401
Kuruluş yerinin kentte tartışma yarattığı ÇTSO tarafından yapımı planlanan yat limanı projesine ilişkin kentliler Çanakkale Belediye Meclisi üyelerini duyarlı davranmaya davet ediyorlar. Ekrem Mutlu isimli bir vatandaş Belediye Meclisi üyelerine göndermiş olduğu bir mektup ile halkın bu duygularına tercüman oldu. Mutlu mektubunda şu ifadelere yer verdi.
 
“Belediye Meclisinin Aralık 2012 toplantısında yelken kulüp önüne marina yapılması, ayrıca Akfa arazisi olarak bilinen bölgenin konut ve ticari alan olarak plan tadilatı talepleri görüşülecektir. `Kıyı Kanununun Uygulanmasına Dair Yönetmelik`in kıyılar ve doldurma ve kurutma yoluyla kazanılan araziler devletin mülkiyetinde ve tasarrufu altındadır. Kıyılar herkesin eşit ve serbest olarak yararlanmasına açıktır. Kıyı ve sahil şeridinden yararlanmada öncelikle kamu yararı gözetilir. Kıyı herkesin eşitlikle ve serbestlikle yararlanmasına açık olup buralarda hiçbir yapı yapılamaz hükmü göz önüne alınarak karar verilmelidir. Kararınızın herşeyden önce kamu yararı içermesi, daha ileri ve yaşanabilir bir çevre oluşmasına katkı sağlaması, geri dönülmez tahribatlara yol açmaması gerekir. Kente karşı duyarlılık ve sorumluluk bilinciyle davranacağınızdan şüphe yok. Yerel yönetimler, yerel kamusal hizmet birimleridir.
 
Yerel kamusal hizmetlerin yurttaş katılımıyla ve en saydam şekilde sağlanması sorumluluğu belediyededir. Belediye meclisindedir. Yine de sözü edilen plan tadilatı konusunda en doğru kararı kent halkının verebileceği kanaatindeyim. Kentte yaşayanların, yaşadıkları yer ile ilgili karara katılımını sağlamak çağdaş belediyeciliğin önde gelen ilkelerindendir. Kentimizin geleceğini şekillendirecek kararlarda kalkın karara katılmasını, halk oylaması yapılmasını istemek kentte yaşayanların en demokratik hakkıdır. Kent gelişmesinin yarattığı rant halka yansıtılmalıdır. Anılan bölge yeşil alan, yürüyüş yolu, bisiklet yolu, yeni bir kordon olarak değerlendirilmelidir. Kentlinin denizden yararlanmasının önüne geçilmemelidir.”
Paylaş