Belediye Kirazlı ÇED sürecinin peşini bırakmıyor

Çanakkale Belediyesi ÇED sürecini yakından takip ediyor. Kirazlı ÇED raporlarının onaylanmasının ardından hukuki süreç başlatılacak. Bu kapsamda ÇED sürecinin iptali için idare mahkemesine dava açılacağı öğrenildi. Çanakkale ve çevresini yakından ilgilendiren ÇED süreci Çanakkale Belediyesi`nin de gündeminde. Çanakkale Belediye Meclis üyesi Muharrem Erkek, halkın bilgilendirilmediği ÇED toplantılarının yapılmış gibi gösterildiğini belirterek; “Yargı gerçeği görür ve adaleti tecelli ettirir, bizim bunda bir endişemiz yok” dedi.

583
Çanakkale ve çevresini yakından ilgilendiren ÇED süreci Çanakkale Belediyesinin de gündeminde. Çanakkale Belediye Meclis üyesi Muharrem Erkek, halkın bilgilendirilmediği ÇED toplantılarının yapılmış gibi gösterildiğini belirterek; “Yargı gerçeği görür ve adaleti tecelli ettirir, bizim bunda bir endişemiz yok” dedi.
 
Erkek şunları söyledi; “Çanakkale Belediyesinin de hukuki bir itirazı var. Kamu menfaati var. Atikhisar barajımız ciddi risk altında. Onun için bizim de sorumluluklarımız var. ÇED sürecini Hukuk işleri müdürlüğümüz yakından takip ediyor. ÇED raporu onaylanırsa idare mahkemesine dava açacağız. Halkı bilgilendirme toplantınsının nasıl olduğunu Çanakkale çok iyi biliyor. Öyle bir halkı bilgilendirme sürecinden sonra ÇED raporuna onay verilemez. Böyle bir şey mümkün değil. Halkı bilgilendirme gerçekleşmedi. Gerçekleşmiş gibi yazıldı, ama gerçekleşmedi. Yargı gerçeği görür ve adaleti tecelli ettirir, bizim bunda bir endişemiz yok.”
Paylaş