havadurum

Belediye işçilerine zam

Çan Belediyesi işçilerle toplu sözleşme imzaladı.

698
Çan Belediyesi ile HAK-İŞ’e bağlı Hizmet-İş Sendikası arasında imzalanan toplu sözleşme ile işçi ücretlerine son 20 yılın en yüksek zammı yapıldı. Belediye ile Sendika arasında bir süredir devam görüşmeler sonucunda işçiler, ilk 6 ay için günlük 6 TL ve ikinci 6 ay için de günlük 6 TL seyyanen zam aldılar. Bunun yanı sıra işçilerin sosyal yardım haklarında da yaklaşık %25 oranında artışlar yapıldı. İmza törenine Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu’nun yanı sıra Hizmet-İş Bursa Şube Başkanı Yaşar Yel, Şube Sekreteri Arif Kelebek ve Şube Mali Sekreteri Adnan Tatlı ile İşyeri Baş temsilcisi Nazmi Uluçay ve işyeri temsilcisi Kazım Ayaz katıldı.
 
“Emeğin karşılığını vermek gerek”
Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, işçilerin emeklerini karşılığını layıkıyla verebilmek amacıyla belediyenin imkanları ölçüsünde en yüksek zammı verdiklerini belirterek, toplu sözleşmenin herkese hayırlı olmasını diledi. Kuzu; “Çan’da 30 bin kişiye hizmet sunan arkadaşlar onlar. Biz burada sadece makamı temsil ediyoruz. Ama işi yapan onlar. O anlamda da onların hakkını vermek gerekiyordu. Belediyemizin imkanları ölçüsünde de bu haklarını verdiğimize inanıyoruz. Ama tabi gönlümüzden geçen çok daha fazlasıdır. İnşallah bundan sonra daha da iyisi olur. Bu sözleşmenin herkese hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
 
Hizmet-İş Bursa Şube Başkanı Yaşar Yel ise; “Aldığımız zam miktarı son 20 yılın en yüksek zam miktarı olması nedeniyle Belediye Başkanımıza tüm işçi kardeşlerimiz adına teşekkür ediyorum” diye konuştu. Hizmet-İş Bursa Şube Başkanı Yaşar Yel, Belediye Başkanı Kuzu’ya günün anısına bir plaket, işyeri baş temsilcisi Nazmi Uluçay da çiçek takdim etti.
Paylaş