havadurum

Beklenen karar çıktı...

Çanakkale Belediye Meclisinde yapılan görüşmelerde içkili yerlerin sayısı arttırılırken Karacaören’e de 10 kata kadar imar izni verildi. Karacaören Köyü – Esenler Mahallesi sınırlarında revizyon nazım imar planı ile kısmi revizyon uygulama imar planı teklifi yapılan oylamada 16 kabul 4 çekimser oy ile kabul edildi. Çekimser oyları Milliyetçi Hareket Partisini verdiği belirlendi.

1015
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Önemli bir değişiklik yapıldığını belirterek; “Alışılagelenin dışında bir uygulama yaptık. Çok büyük emek verildi. Arsalar incelendiğinde çok küçük bir miktarın el değiştirdiğini görebiliyoruz. Mülkiyetlerin el değiştirmemesine çok dikkat ettik. Ranta yönelik el değiştirmeye müsaade edilmedi. Doğru bir planlama yapıldığına inanıyoruz”dedi...
 
 
 
Çanakkale kamuoyunda duyulduğu ilk andan itibaren merakla beklenen Karacaören bölgesine 10 kata kadar imar izni mecliste kabul edildi. Mecliste ayrıca içkili yerler bölgeleri de genişletildi. Sosyal işler komisyonu Barbaros Mahallesi Sarıçay Caddesi, Barbaros Mahallesi Seyhan sokak ile Reşat Tabak caddesi, Barbaros mahallesi Tansaş alışveriş merkezi alanı, Atatürk Caddesi Deniz Sokak belediye halk plajı yeni içkili yerler olarak belirlendi. Mecliste yapılan oylama da belirlenen alanlar oy birliği ile kabul edildi.
 
“İmar izni çıktı”
İmar komisyonunda görüşülen konunun katılanların oy birliği ile kabul edildiği öğrenildi. Ortaya çıkan çalışmanın çok ciddi bir emeğin ürünü olduğunu belirten Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Önemli bir değişiklik yapıldığını belirterek; “Alışılagelenin dışında bir uygulama yaptık. Çok büyük emek verildi. Arsalar incelendiğinde çok küçük bir miktarın el değiştirdiğini görebiliyoruz. Mülkiyetlerin el değiştirmemesine çok dikkat ettik. Ranta yönelik el değiştirmeye müsaade edilmedi. Doğru bir planlama yapıldığına inanıyoruz. Kentin daha iyi gelişmesi ucuz arsa elde edilmesi açısından kamu payı da yüksek tutuldu. Bu bölgede dış cepheler içinde renk uyumu getirmeliyiz. Belli bir renge göre ilerlemeli” dedi.
 
Çanakkale geleceği için çok önemli bir çalışma yaptıklarını ifade den AKP’li Belediye meclis üyesi Eren Kemerli; “Çok büyük emek var. Planın ilk örneği ile bugünkünü yan yana koysak büyük bir değişim olduğunu görebiliriz. 1 yıldır süren emek sonucu ortaya çıktı. Kamuoyunda emlakçılar ve müteahhitlerin bu konuya ılımlı yaklaştığını görebiliyoruz. Çanakkale’ye 50-100 yıllık süreçte faydalı olacaktır. Süreç içerisinde arsa rantı oluşmaması için tapu sicil müdürlüğü taşınmazlarını da inceledik. En son tapulara baktık. % 1.5’lik değişim olduğunu gördük” dedi.
 
Yapılan oylamada 16 kabul 4 çekimser oy çıktı. Çekimser oyları Milliyetçi Hareket Partisini verdiği belirlendi.
Paylaş