havadurum

"Bebek Bakım ve Emzireme Kabinlerine iki ödül birden"

476

 

Türkiye’nin birçok iline emsal teşkil eden ve hayat geçmesini sağlayan proje için Özlem Eryiğit; “Çanakkale Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü olarak kentlilerimizin yaşamlarını kolaylaştıracak ve daha iyi hizmet sunmak amacı ile yürüttüğümüz Bebek Bakım ve Emzirme Kabini projesinin “HİÇ”te 2 ödüle birden layık görülmesi, belediye olarak bizi onurlandırdı. Bursa Halkla İlişkiler Derneği’nin tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenen “HİÇ” ödülleri, ülke çapında önemli bir yere sahip. Bu nedenle “HİÇ” ödüllerinde Bebek Bakım ve Emzirme Kabini projesinin 56 proje içerisinde 2 ödül birden alması Çanakkale ve belediye adına mutluluk verici. Özellikle halkla ilişkiler konusunda Türkiye’nin önemli isimlerinden oluşan jürinin, projemize “Kamu Kuruluşları” ve “En İyi HİÇ Kamu Kuruluşları” ödüllerini layık görmesi sevindirici” şeklinde konuştu.
  
 
“Proje birçok ile örnek oldu”
Projenin Türkiye’nin birçok ilinde emsal teşkil ederek hayata geçirildiğinin altını çizen Eryiğit, konuşmasına; “Çanakkale Barosu ile birlikte ortak geliştirdiğimiz Bebek Bakım ve Emzirme Kabini projesi, Çanakkale ilçeleri ve ülkedeki birçok ile de örnek oldu. Çanakkale’de projeyi başlatmamızın ardından Kepez ve Gelibolu’da da Bebek Bakım ve Emzirme kabinleri kuruldu. Tabi sadece Çanakkale ilçelerinde değil, Bursa, Düzce ve Bilecik gibi kentler de Bebek Emzirme Kabinleri kurdular” şeklinde devam etti.
  
 
“Anneler rahat bir şekilde ihtiyaçlarını karşılayabiliyor”
Annelerin, bebekleri için ihtiyaçlarının karşılanmasını sevindirici olduğunu belirten Eryiğit; “Kentli annelerimizin yaşamlarını kolaylaştıracak ve onların çocukları ile birlikte kentte rahatça gezebilmeleri için özellikle yoğunluğun yaşandığı alanlara kabinlerimizi kurduk. Birçok anne dışarıya çıktığı zaman bebeklerini emzirmeleri ya da altlarını değiştirmeleri gerektiğinde yer bulamalarından kaynaklı eve hapis oluyorlardı. Özellikle bu soruna çözüm olması amacı ile annelerimizin kentte rahatça dolaşması için, içerisinde annelerin bebeklerini rahat bir şekilde emzirebilmeleri ve gerekli bakımlarını sağlayabilmeleri için gerekli olan malzemeleri yerleştirdik. Şu anda Kordon boyunda, Golf Çay Bahçesi önü, Halk Bahçesi ve Donanma Çay Bahçesi yanına yerleştirdiğimiz Bebek Bakım ve Emzirme Kabinlerinde anne ve babaların sokağa çıktıklarında, rahat bir şekilde bebeklerinin temel ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar” diye konuştu.
 
“590 anne kabinlerden faydalanıyor”
Çanakkale’de 590 annenin projeden faydalandığını belirten Eryiğit; “Bebek Bakım ve Emzirme Kabini ilk gününden itibaren anne ve babalar yoğun ilgi gösterdi. Hatta kentimize gelen misafirler tarafından da ilgi ile karşılanan bir proje oldu. Şu anda 590 annemiz, kabinleri kullanabilmeleri için elektronik kartlarını almış durumda. Birçok kente örnek olan ve kentlilerin hayatını kolaylaştıran,  bu projenin hayata geçirilmesine öncülük yapan Belediye Başkanımız Sayın Ülgür Gökhan’a teşekkür ediyoruz” dedi. 
(Oya Koyuncu)
Paylaş