Baz istasyonuna şok baskın

Barbaros Mahallesi’nde bulunan bir apartmanın çatı katına baz istasyonu kurmak isteyen GSM operatörlerine baskın gerçekleştirildi. Söz konusu apartmana operasyon düzenleyen belediye ekiplerinin müdahalesi sonucu, henüz kurulma aşamasında olan baz istasyonu son anda engellendi.

962
Baz istasyonu malzemelerinin bulunduğu apartmanın çatı katına çıkan Çanakkale Belediyesi İmar Müdürlüğü ve zabıta ekipleri, Barbaros Mahallesi Muhtarı Şaban Şahin ile birlikte apartmanda incelemelerde bulundu. Yapılan inceleme sonucunda henüz kurulma aşamasında olduğu anlaşılan baz istasyonunun kurulması halinde yeni yapılan binanın mühürleneceği bildirildi.
 
Yeni kurulmaya çalışılan baz istasyonunun peşini bırakmayacaklarını belirten Muhtar Şaban Şahin; “Binanın oturma ruhsatı yok. Henüz alınmamış. Ama baz istasyonu kurmaya kalkıyorlar. Kurmayı denerlerse bina mühürlenecek. Biz bu işin peşindeyiz” dedi.
 
Öte yandan Perşembe günü Belediye Başkanı Ülgür Gökhan tarafından sorgulanan Osman Hamdi Bey Caddesi üzerinde kurulu mobil istasyona elektrik bağlantısı noktasında ilgili elektrik aboneliğinin Aralık ayında yapıldığı öğrenildi. UEDAŞ yetkilileri; yasal prosedüre uygun olarak yapılmış abonelik işleminin olduğunu, ancak genel müdürlükten alacakları talimata göre hareket edeceklerini bildirdiler.
 
 
Barbaros mahallesinde kurulan mobil baz istasyonunun ardından inşaatın çatısına kurulmak istenen baz istasyonu son anda durduruldu. Devam eden inşaatın çatısına kurulmak için getirilen baz istasyonu malzemeleri apartman girişinde kaldı. Çanakkale Belediyesi İmar Müdürlüğü ekipleri ve zabıta, Barbaros Mahallesi muhtarı ile birlikte apartmanda incelemelerde bulundu.
 
 
Barbaros Mahallesi Muhtarı Şaban Şahin, baz istasyonu kurulması için bir çalışma yapılırsa binanın mühürleneceğini ifade etti. Son günlerde mahallenin dört bir tarafına baz istasyonu kurulmaya çalışıldığını, halkın büyük rahatsızlık duyduğunu ifade eden Şahin; “Biz bu işin peşini bırakmayacağız” dedi. Şahin, şunları söyledi; “Binanın oturma ruhsatı yok. Henüz alınmamış. Ama baz istasyonu kurmaya kalkıyorlar. Kurmayı denerlerse bina mühürlenecek. Biz bu işin peşindeyiz. Mahallemiz adeta baz istasyonlarının saldırısına uğradı. Başkanımız da bunun peşinde iki gündür bunlarla uğraşıyoruz. Bunun önüne geçeceğiz. Halkımızın sağlığıyla oynanmasına izin vermeyeceğiz. Arazi sahibinin Almanya’da olduğunu öğrendik. Baz istasyonu için 25 Bin TL para almış, mühürleseler de önemli değil şeklinde konuşmuş. Ama biz baz istasyonu kurulmasına izin vermeyeceğiz”
 
“Mobil araca elektrik aboneliği”
Barbaros Mahallesi’nde Osman Hamdi Bey Caddesi üzerine kurulu mobil baz istasyonu UEDAŞ genel merkezini de harekete geçirdiği öğrenildi. Mobil baz istasyonunu inceleyen Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’da elektik bağlantısının kesilmemesi durumunda savcılığa suç duyurusunda bulunacağını söylemiş, zabıta ekiplerine de kaldırılması talimatını vermişti. . Elektrik dağıtım firmasının konu ile ilgili bir araştırma yaptığı öğrenildi. Yetkililer, abonelik şartları yerine getirildiği anda abonelik işleminin de yapıldığını, karavan sahibinin müracaat edip abone işlemini gerçekleştirmiş olabileceğini ifade ettiler. Herhangi bir mobil cihazın bir araziye konuşlandığı zaman elektrik aboneliğine müracaat edebildiği öğrenilirken, bir karavana 5 günlük 1 aylık ya da daha uzun süreli elektik çekilebileceği ifade edildi. Elektrik aboneliği için ruhsat şartının aranmadığı da kaydedildi. Abonelik işlemleri kapsamında prosedür gereği seyyar kullanım için abonelik talebi olabileceği, bu karavan içinde Aralık ayı içerisinde abonelik işleminin tamamlandığı, konunun incelendiği, genel müdürlükten görüş istendiği  öğrenildi. UEDAŞ yetkilileri karşılaştıkları durumun kiracısını evden çıkartmak isteyen ev sahibinin gelip bize elektrik aboneliğini iptal et demesine benzediğini belirterek, yine de genel merkezden gelecek görüşe göre hareket edeceklerini bildirdiler.
 
 
Paylaş