Bayramiç halkı tedirgin

Bayramiç ilçesinde bir besi çiftliğinin, kurumuş olan Saraçdeğirmeni Çayı`na döktüğü atıksu ve hayvan dışkılarının Karamenderes Nehri’ne ulaşarak kirliliğe neden olduğu iddiası bölgedeki köylüleri tedirgin etti.
İlçede yaşanan bu olay sonrasında ilçeye içme suyu sağlayan iki kuyuyu da besleyen nehirdeki kirliliğin önlenmesi için çekilen fotoğrafların yanı sıra köylülerin şikayet dilekçeleriyle birlikte Çanakkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü`ne başvuran Belediye Başkanı İsmail Sakin Tuncer, “Şimdiye kadar herhangi bir müdahalenin yapılmamasına anlam veremiyoruz. Nehre dökülen hayvan atıkları ve kimyasal maddeler nedeniyle balık ölümleri de yaşanıyor” dedi.

768
İlçede yaşanan bu olay sonrasında ilçeye içme suyu sağlayan iki kuyuyu da besleyen nehirdeki kirliliğin önlenmesi için çekilen fotoğrafların yanı sıra köylülerin şikayet dilekçeleriyle birlikte Çanakkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü`ne başvuran Belediye Başkanı İsmail Sakin Tuncer, söz konusu nehrin mücavir alanları dışında olduğu için müdahale edemediklerine dikkat çekti. Nehre dökülen hayvan atıkları ve kimyasal maddeler nedeniyle balık ölümlerinin de yaşandığını ifade eden Tuncer; “Şimdiye kadar herhangi bir müdahaleninin yapılmamasına anlam veremiyoruz. Nehre dökülen hayvan atıkları ve kimyasal maddeler nedeniyle balık ölümleri de yaşanıyor. En büyük tedirginliğimiz ise atık suyun döküldüğü yerin ilçeye içme suyu sağlayan iki kuyumuzun 500 metre yukarısanda olması.Kuyuları kullanıma kapatarak önlem aldık. Ancak, havalar ısınınca ilçeye su yeterli gelmeyince, kuyuları tekrar devreye sokmak zorunda kalacağız” dedi.
 
Vatandaşlar tedirgin
Karamenderes Nehri’nde kirliliğe neden olduğu ileri sürülen olay nedeniyle tedirgin olan bölgede yaşayan halk tepki gösterdi. Yaşanan kirlilik nedeniyle şikayet dilekçesi verdiklerini belirten köylüler, bu durumun bir an önce çözüme kavuşturulmasını istediler. Atıksu ve hayvan dışkılarını çaya döken besi çiftliğinin uyarılmasını da isteyen köylüler, yetkilileri göreve çağırdılar.
Paylaş