havadurum

Bayram bereketine ‘sıcak’ engeli!

Ramazan Bayramı`na 4 gün kala Çanakkale`de beklenen hareketliliğin yaşanmaması dikkat çekiyor. Bu durgunluğun en büyük sebebi olarak ise sıcak havalar gösteriliyor. Dün Çanakkale, sessiz, terk edilmiş bir kent görünümündeydi.

531
 
 
Oldukça sıcak bir Ramazan ayı geçiren Çanakkaleliler, yaklaşan Ramazan Bayramı için aceleci davranmıyor. Bayram alışverişlerinin bugünlerde yavaş yavaş artması beklenirken kentte herhangi bir hareketliliğin yaşanmaması dikkat çekiyor. Başta konfeksiyon ürünleri ve şekerleme satışlarında özellikle Ramazan Bayramı`nı bekleyen Çanakkale esnafı, bayramı neredeyse 3-4 gün kala kentte halen sessizliğin hakim olduğunu söylüyor. Sıcak bir sezonu geçiren Çanakkaleliler, sıcaklar nedeni ile dışarıya bile çıkmaya çekiniyorlar. Uzmanlar gün içinde mecbur kalınmadıkça dışarıya çıkılmaması uyarısını da sık sık yapması bu konuda etkili oluyor.
 
 
Satışlar durgun
Çanakkale`de özellikle Çarşı Caddesi`nde hem şekerleme hem de konfeksiyonculardaki satışların durgun olduğu gözlendi. Satış yapmak için yılda birkaç günü özellikle bekleyen kent esnafının Ramazan Bayram`ından beklentisi büyük olurken, bayramın bu kadar durgun geçmesi morallerin bozulmasına neden oluyor. Esnafın tüm umudu hafta sonu hareketliliğine kaldı.
 
 
Kentte sessizlik hakim
Dün Çanakkale`de yaşanan durgunluk objektiflerimize de yansıdı. Cumhuriyet Meydanı, İskele Meydanı, Çarşı Caddesi ve Kordon Boyu`ndaki sessizlik ile Çanakkale, terk edilmiş bir kent izlenimi verdi. Kordon Boyu`ndaki cafelerin bile boş olduğu gözlenirken, kentte hareketliliğin akşam saatlerinde arttığı biliniyor.
 
 
Paylaş