Baydar’dan Vali Tuna’ya teşekkür

İl Genel Meclisi’nin Nisan ayı toplantısında gündem dışı söz alan CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Hilmi Baydar, Şahinli Köyü’ndeki son toplantıda jandarmanın olaylara karışmaması nedeniyle olumlu bir mesafe kat edildiğini söyledi.

413
Vali Güngör Azim Tuna’ya önceki ÇED toplantılarında halkın katılımına müdahale edilmesinin hukuki açıdan suç olduğunu izah ettiğini belirten Baydar, son Şahinli Köyü’ndeki toplantı da jandarmanın olaylara karışmadığını anımsattı. Vali Tuna’nın bu tutumunu devam ettirmesini dileyen Baydar; grup başkan vekilleriyle birlikte yaptıkları toplantıda konunun bakanlığa iletilmesi yönünde bir görüş birliğine varıldığını kaydetti.
 
Toplantıda, Bakanlık için konu ile ilgili bir dosya hazırlanması için karar alındığını da kaydeden Baydar; “9 Mart tarihinde Balıkesir ve Çanakkale bölgesini yakından ilgilendiren altın işletmeciliği ile ilgili söz almıştım. İl Genel Meclis Başkanımız bu konuda bir toplantı yapacağımızın sözünü vermişti. Bu toplantıyı grup başkan vekillerimizin katılımı ile gerçekleştirdik. Valimizin önceki ÇED toplantılarında halkın katılımına müdahale etmesinin hukuki açıdan suç olduğunu kendisine izah ettim. Son Şahinli toplantısında jandarmanın olaylara karışmamasıyla bu konuda iyi bir yol aldığımızı görüyoruz. Sayın Valimizin bu tutumunu devam ettirmesini diliyorum. Toplantıda bu konunun bakanlığa iletilmesi yönünde bir görüş birliğinde buluştuk. Bakanlık için bir dosya hazırlanması kararı alındı. Ancak süreç hızlı bir şekilde işliyor. Onun için pratik bir çözüm yolu bulduk. Komisyon seçimlerinde çevre komisyonuna grup başkan vekillerini ve beni katarak kısa sürede bir dosya hazırlamanın daha uygun olacağı kanaatine vardık. Buna destek verilmesini bekliyorum” dedi.
Paylaş