havadurum

Baştürk: “Marka değerleri konusunda kadınlar öncülük yapmalı”

Çanakkale Vali Yardımcısı Canan Hançer Baştürk, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ederek, İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi’nin toplantısına başkanlık etti. Vali Yardımcısı Baştürk önemli bir tespitte bulundu:” Çanakkale için dedikleri ‘modern ve çağdaş bir şehirdir’ dedikleri buymuş. Önceki görevlerimde bunu duyardım. Çanakkale’de kadınlar yaşamın içinde, evde değil. Bu açıdan iddialı bir şehir ve bu yönü bilinmiyor” değerlendirmesi ile Çanakkaleli kadınların önemine dikkat çekti.

771
 
ÇTSO koordinatörlüğünde çalışmalarını yürüten İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi’nin toplantısına katılan Vali Yardımcısı Baştürk, markalaşmaya dikkat çekerek, “Çanakkale’nin marka değerleri konusunda kadınlar olarak öncülük yapmalıyız” diye konuştu. Toplantıya ÇTSO Genel Sekreteri Sema Sandal, Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Bahar Yurt ve İcra Komitesi üyeleri katıldı. Çanakkale’nin dinamiğinin kadınların elinde olduğunu belirten Vali Yardımcısı Baştürk, “Çanakkale için dedikleri ‘modern ve çağdaş bir şehirdir’ dedikleri buymuş. Önceki görevlerimde bunu duyardım. Çanakkale’de kadınlar yaşamın içinde, evde değil. Bu açıdan iddialı bir şehir ve bu yönü bilinmiyor. Handikabımız, ilimizde ekonomi ve sanayinin ölçeğinin küçük olması. Daha büyük olsa kadınların rolü daha da artacak” diye konuştu.
 
Çanakkale Vali Yardımcısı Canan Hançer Baştürk, Kadın Girişimciler Kurulu’nun projeler geliştirmesi gerektiğini söyleyerek, her yıl bir projeye yoğunlaşıp, Çanakkale’ye o konuyu kazandırmak gerektiğini belirtti. Baştürk, Çanakkale’nin marka değerleri konusunda kadınların öncülük yapması gerektiğini vurgulayarak, “Çanakkale ürünlerin satılacağı bir merkez açılabilir. Valilik olarak bizim başlattığımız bir projeydi ama bitiremedik. Bu projeyi Kadın Girişimciler Kurulu ile birlikte geliştirebiliriz” dedi.
 
Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Bahar Yurt ise, çalıştıkları projeleri anlatarak, Çanakkale’ye ait gıda ürünlerini tespit ettiklerini, bunları internet portalı üzerinde yayınlayarak, tanıtacaklarını ve satışını da gerçekleştireceklerini ifade etti. Bahar Yurt, ayrıca Çanakkale’ye ait hediyelik eşya ürünlerinde belli bir standardizasyon oluşturulması yönünde çalışmalar sürdürdüklerini de belirtti. Bahar Yurt başkanlığındaki İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi, daha sonra Çanakkale Defterdarı Sacide Şakar’ı makamında ziyaret etti.
Paylaş