havadurum

Baş'tan uyarı! "Gençleri ve aileleri rahat bırakın"

936

 Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Türkiye Büyük Millet Meclisi`nde (TBMM) Çanakkale’de parti üyesi gençlerin polis tehdidinde olduğuna yönelik açıklamada bulundu.  TBMM’de düzenlediği basın açıklamasında, Çanakkale’deki parti üyesi öğrencilerinin ailelerinin, polis tarafından arandığını ve çocuklarının terör örgütü ile ilişkisi olduğu söylendiğini belirtti. TİP Genel Başkanı Baş; “Herhangi bir Emniyet Müdürü, AKP’ye üye olmuş bir gencin ailesini arayıp, ‘Çocuklarınızın, İŞİD ve FETÖ ile bağlantısı olabilir, çocuklarınızı alın’ dese, ne yaparsınız?” dedi. Çanakkale Emniyet Müdürünü, Çanakkale Valiliğini ve İçişleri Bakanı’nı uyaran TİP Genel Başkanı Baş; “Buradan açıkça Çanakkale Emniyetini, Çanakkale Valiliğini ve İçişleri Bakanı’nı uyarıyorum; bu çocuklar üzerinden ellerinizi çekin, partimizin üzerinden ellerinizi çekin. Haddinizi bilin, gençleri ve aileleri rahat bırakın” dedi. 

 
“Ailelere çocuklarını okuldan almaları gerektiği söyleniyor”
Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş; “Çanakkale Emniyet Müdürlüğü tarafından partimize üye olan gençlerin isimleri, bulundukları illerdeki emniyet müdürlüklerine bildiriliyor, aileler aranıyor ve çocuklarının terör örgütü ile irtibatta oldukları, başlarına her an her şeyin gelebileceği, mümkünse çocuklarını okuldan almaları gerektiği yönünde telkinlerde bulunuluyor. Aileler, bu vesileyle korkutuluyor. Buradan açıkça Çanakkale Emniyetini, Çanakkale Valiliğini ve İçişleri Bakanı’nı uyarıyorum; bu çocuklar üzerinden ellerinizi çekin, partimizin üzerinden ellerinizi çekin. Herhangi bir Emniyet Müdürü, AKP’ye üye olmuş bir gencin ailesini arayıp, ‘Çocuklarınızın, İŞİD ve FETÖ ile bağlantısı olabilir, çocuklarınızı alın’ dese, ne yaparsınız? Hiç kimse partimizi, parti üyelerimizi böylesi bir töhmet altında bırakamaz, tehdit edemez” dedi.
 
“Memur aile fertleri meslekten atılmakla tehdit ediliyor”
TİP Genel Başkanı Baş; “Seçim döneminde olağanüstü bir çaba sarf eden İçişleri Bakanı’nı açıkça uyarıyoruz. Çanakkale’de partimizin genç üyelerine yönelik Çanakkale Emniyet Müdürlüğü kaynaklı bilinçli bir provokasyon devam etmektedir. Genç, üniversite öğrencisi olan parti üyelerimizin aileleri ile emniyet müdürlüğü tarafından taciz edilmektedir. Özellikle ailesinden memur olan üyelerimizin memur aile fertleri meslekten atılmakla tehdit ediliyor. Üyelerimizin ebeveynlerine çocuklarını okuldan almaları yönünde baskı yapılıyor. Bu hukuksuz ve baskıcı uygulamayı hayata geçiren tüm memurları, emir veren amirlerini, Çanakkale il emniyet müdürü ve valisini, İçişleri Bakanı Soylu`yu uyarıyorum. Haddinizi bilin, gençleri ve aileleri rahat bırakın” dedi. (Baykal Sağlam)
Paylaş