Başpehlivan Mehmet Yeşilyeşil oldu

Ev sahipliğini Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan, güreş ağalığını da iş adamı Yahsem Korkmaz`ın yaptığı 46. Kepez Belediyesi büyük yağlı pehlivan güreşleri kıyasıya mücadeleye sahne oldu.

1302
 
 
13 Mayıs`ta Soma`da yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden şehitler nedeniyle ertelenen 46. Kepez Belediyesi büyük yağlı pehlivan güreşlerine Vali Ahmet Çınar, Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, Belediye Başkan Vekili Celal Karakaş, Ezine Kaymakamı Ali Fuat Atik, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Enver Aydın, İl Emniyet Müdürü Yılmaz Özden, S/G Çanakkale Grup Komutanı SG. Albay Hasan Tunay ile diğer devlet erkanı katılım sağladı. İstiklal Marşı`nın okunması ve saygı duruşu, mehteran gösterisi, açılış konuşmaları ve okunan duanın ardından güreşçiler er meydanına çıktı. Yurdun değişik bölgelerinden 200`e yakın pehlivanın katıldığı güreşlerde Recep Kara; İsmail Balaban, Mehmet Yeşilyeşil, Fatih Atlı gibi pehlivanlarında aralarında olduğu 32 başpehlivan kıyasıya mücadele etti.
 
 
Güreş ağalığının tekrar Yahsem Korkmaz`ın aldığı Kepez Belediyesi Büyük Yağlı Pehlivan güreşlerinde kıran kırana geçen başpehlivanlık final müsabaka sonunda başpehlivanı Mehmet Yeşilyeşil oldu. Güreşlerde bir Konuşma yapan Vali Ahmet Çınar; “Öncelikle Soma’da yaşanan maden kazasında şehit olan işçi kardeşlerimizin ailelerine sabır, şehitlerimize rahmet diliyorum. Hafta sonu yaşanan deprem felaketinden dolayı halkımıza geçmiş olsun diliyorum. Geleneklerimiz devam ediyor. Beni küçük bir ağa karşıladı, demek ki geleneklerimiz daha da devam edecektir. Anadolu da pehlivanlığın bir itibarı, şanı vardır. Burada bir çok pehlivanımız var kendilerini huzurunuz da tebrik ediyorum. Belediye Başkanımıza, ağamıza, cazgırımıza seyircilerimize emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi. Güreşlerin ardından konuşan Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, güreşlerde dereceye girenleri tebrik ederek ödüllerini takdim etti.
 
 
 
 
 
 
 
 
Paylaş