havadurum

Başkanın makam aracına haciz...

Lapseki Belediye Başkanının makam aracı haczedildi. AKP’li belediye döneminden kalan borç sebebiyle makam aracının haczedildiği öğrenildi. Lapseki Belediye Başkanı Gani Ekim; “Bizden önceki AKP’li belediye yönetimi yapılmayan iş için yapılmış gibi evrak düzenlemiş” dedi.

735
AKP’li belediyenin borcunun faturası MHP’li belediye yönetimine kesildi. AKP’li Belediye Başkanı Kamil Özer döneminde başlayan sürecin sonunda MHP’li Belediye başkanı Gani Ekim’in makam aracı haczedildi. Haciz işleminin ilçede çevre düzenlemesi işi yapan firmanın parasını alamaması nedeniyle gerçekleştiği bildirildi. Lapseki Belediye Başkanı Gani Ekim, “Bizden önceki dönemde yapılmayan iş yapıldı gibi gösterilmiş. Bu şekilde hazırlanan evrak nedeniyle konu bu noktaya kadar geldi” dedi.
 
“Yapılmayan işe yapıldı evrakı düzenlenmiş”
Makam aracının haczedilmesi ve borç konusuna açıklık getiren Lapseki Belediye Başkanı Gani Ekim, “Bizden önce başlayan bir olay. İlgili firma yapılmayan işin parasını istiyor. Bizde yap işi al parayı diyoruz. Fakat bizden önceki belediye yönetimi yapılmış gibi evrak düzenlemiş. Yapılmış gibi düzenlenen evrak nedeniyle süreç bu noktaya geldi” dedi.
 
Belediyenin para sıkıntısı olmadığını bildiren Ekim; “19 bin TL. civarında bir borç var. Bizim para sıkıntımız yok. Belediyemizin ekonomik durumu iyi durumda. Fakat yapılmayan işin parasını almak istiyorlar. Yapılmayan bir iş yapılmış gibi gösterilmiş. Biz de buna karşı çıkıyoruz. Lapseki asliye hukuk mahkemesinde işin yapılmadığına dair tespit yaptırdım. Üç işten ikisi yapılmış bir tanesi yapılmamış. Bunu da şehir plancısı ve peyzaj mimarını bilirkişi olarak mahkeme tuttu. Bununla ilgili mahkeme kararı da var” dedi.
 
“Para alınamayınca haciz işlemi yapıldı”
Makam aracına haciz işleminin AKP’li belediye döneminde ilçede çevre düzenlemesi yapan şirketin parasını alamadığı için yapıldığı kaydedildi. Dava sürecinin2006 yılında başladığı öğrenilirken, mahkeme tarafından tedbir kararının kaldırılmasının ardından borcun kalan kısmı için haciz işleminin yapıldığı kaydedildi.
Paylaş