Başkan Ulus, Polonya’da

Ziraat Odası Başkanı İlhan Ulus küresel ısınmanın tarım üzerindeki etkileri ile ilgili olarak Polonya’da bazı temaslarda bulundu.

446
İnsan kaynaklı iklim değişikliği ile mücadele etmek için harekete geçmezsek, yalnızca insanlığı değil dünya ekosistemlerini de kaybedeceğimizi belirten Ziraat Odası Başkanı İlhan Ulus” İklim değişikliğinin etkileri arasında tatlı su kaynaklarının azalması, gıda üretimi koşullarındaki genel değişiklikler ve seller, fırtınalar, sıcak dalgaları ve kuraklık nedeniyle ölümlerde yaşanacak artışlar sayılabilir. Yaşam alanlarının hızlı değişimine ayak uyduramayan birçok bitki ve hayvan türünün nesli yok olacak. Dünya Sağlık Örgütü`nün verilerine göre, sıtma ve yetersiz beslenme gibi nedenlerden milyonlarca kişi ölümle yüz yüze gelecek” dedi.
 
Polonya’da yaptığı temaslar sırasında aktarılan bilgiler konusunda Ulus şunları belirtti: “Enerji ihtiyacı için yenilenebilir enerji kullanılırsa 2020 yılına gelindiğinde karbon salım miktarları 1990 yılı salım miktarının %30 altına çekilebilir. Yatırılan bir dolar karşılığında, yenilenebilir enerji nükleer enerjiden 7 kat daha az karbon salınmasını sağlar. Eğer tüm enerji ihtiyacı yenilenebilir enerjilerden karşılanırsa 2080 yılına gelindiğinde karbon salımları günümüzdeki salım miktarından %60 daha az olacak. Her geçen yıl bilinçsizce tükettiğimiz yeşil örtümüz, bizi küresel ısınmayla karşı karşıya bırakacak asıl sebeptir. Çünkü bitki örtüsü bünyesine karbondioksit alıp, dışarı oksijen vererek, bünyesinde karbonu hapseder. Bu şekilde insan kaynaklı karbon salınımının %30’unu bünyelerinde tutulduğu açıklanmıştır.” Bu konudaki çalışmaları hakkında bilgi veren Ziraat Odası Başkanı İlhan Ulus; “Yaptığımız bu ziyaretler yine Avrupa’nın diğer üç ülkesinde daha gerçekleşecektir. Yine aynı şekilde küresel ısınmaya karşı çözüm önerileri ve bilinçli yaşamın kuralları, ülkelerin karşılıklı önerileri ile iklim ve insan ilişkisi incelenecektir” dedi.
Paylaş