havadurum

Başkan Gökhan "Zorunlu olmadıkça toplu taşıma araçlarını kullanmayın"

783

 Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, dün yayınladığı mesajında 65 yaş üstü vatandaşlara çağrıda bulundu. Toplu taşıma araçlarının zorunlu olmadıkça, özellikle yoğun olduğu  sabah ve akşam saatlerinde kullanılmamasını isteyen Başkan Gökhan, “Toplum sağlığını tehdit eden Covid-19 virüsünden korunma önlemleri çerçevesinde kişisel temasın yoğun olduğu kalabalık ve kapalı mekanlardan mümkün olduğunca uzak durmamız gerektiğini biliyoruz. Bu kapsamda, kent yaşamının olmazsa olmazı toplu taşıma araçlarımızı da her ne kadar sürekli dezenfekte ediyor olsak da Sağlık Bakanlığı’nın da özellikle vurguladığı, 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın, bağışıklık sistemi sorunu ile kronik rahatsızlığı olanların virüsün yarattığı tehdit tamamen ortadan kalkıncaya kadar, çok zorunlu olmadıkça ve özellikle de yoğunluğun fazla olduğu sabah ve akşam saatlerinde toplu taşıma araçlarını kullanmamalarını önemle rica ediyor, sağlık ve esenlikler diliyorum” dedi. 

 
“Belediye işlemlerini online yapın”
Çanakkale Belediyesi’nden yapılan duyuruda, corona virüsüne karşı, toplum sağlığı açısından herkesin dikkatli olması istenirken, Belediyede yapılacak tüm ön ödeme işlemlerinin olabildiğince online yapılması gerektiği ifade edildi. Yapılan açıklamada, “Toplum sağlığını tehdit eden Koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı alınan önlemler çerçevesinde kişisel temasın yoğun olduğu kapalı ve kalabalık ortamlardan mümkün olduğunca uzak duruyoruz. Bu kapsamda kentlilerimiz; Belediyemize ait tüm ödeme işlemlerini (ön ödemeli su kartı yükleme işlemi dışında) veznelerimize gelmeden, belediye web sitesi üzerinden e-belediye kanalı ile online bir şekilde gerçekleştirmelerini önemle duyururuz. Ön ödemeli su kartı yükleme işlemlerini Beldemiz bölgesinde bulunan Akıllı Vezne aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz” denildi. 
 
Belediye personeline izin!
Çanakkale Belediyesi’nden yapılan açıklamada, risk grubunda bulunan bazı personellere 16-31 Mart tarihlerinde izin verildiği ifade edildi. Açıklamada; “Belediye personeline Belediyemiz bünyesinde çalışmaların yürütülmesi açısından gerekli düzenlemelerin yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Yapılan düzenlemeler kapsamında;  Belediyemize bağlı birimler ve iştiraklerinde çalışan yönetici durumunda olanlar hariç; -12 yaşından küçük çocuğu olan anneler, -50 yaş üzeri kronik rahatsızlığı olan kişiler (Bağışıklık sorunu olanlar, kanser hastaları, kronik solunum yolu hastaları, obezite ve diyabet, kalp damar hastaları, organ nakli olanlar, bağışıklık sistemini baskılayıcı hastalığı bulunanlar) -Engelliler, -Süt izni bulunan anneler ve hamileler, çalışmış oldukları müdürlüklerin iş programlarına uygun işlerin aksamaması şartıyla 16-31 Mart 2020 tarihleri arasında idari izinli sayılacaktır” denildi. 
 
Müzeler ile Yazar ve Sanatçı Evi 23 Mart tarihine kadar kapalı!
Öte yandan Çanakkale Belediyesi’nden yapılan açıklamada; “Salgın hastalık riskine karşı alınan önlemler kapsamında, Çanakkale Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğüne bağlı; Kent Müzesi, Seramik Müzesi ve Yazar ve Sanatçı Evi 23 Mart 2020 Pazartesi gününe kadar ziyarete kapalı olacaktır. Kentlilerimizin bilgisine sunarız” denildi. 
(Oya Koyuncu)
Paylaş