Başkan Gökhan: Yeni meydan halka emanet

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Koruma Kurulunun iskele meydanı ile ilgili kararı aldığını ifade eden Başkan Gökhan, “Çanakkale halkı meydanına sahip çıkacak. Burasının kent meydanı olarak kalmasının güvencesi Çanakkale halkı olacak” dedi.

687
CHP`nin yerel yönetimler stratejisinin belirlendiği toplantı ile ilgili izlenimlerini de aktaran Başkan Gökhan; “Yerel seçim sürecinde asla ve asla adaylık pazarlıkları ön plana çıkmamalıdır. Burada işbirliği içerisinde en iyi olan araştırılıp soruşturularak tespit edilmelidir. Örgütün birlik içerisinde yerel seçimlere hazırlanması gerekiyor” dedi. Başkan Gökhan 3 Haziranda Çan Etili’deki mitinge katılacaklarını da bildirdi.
 
“Çanakkale halkı meydanına sahip çıkmalı”
Koruma kurulunun toplantıda iskele meydanı ile ilgili kararı aldığını ifade eden Başkan Gökhan, “Meydana bundan sonra Çanakkale Halkı sahip çıkacak, buranın meydan olarak kalmasının güvencesi Çanakkale Halkı” dedi.
 
Koruma kurulu raporunun olumlu olduğunu meydan olarak düzenlenmesi için yapılacak birkaç işlem kaldığını ifade eden Başkan Gökhan “Kent meydanı olarak düzenlenecek plan tadilatının koruma amaçlı imar planları ve çevre düzenlemesinin hazırlanması gösterimi, uygulanması, denetimi, mevcut plana işlenmesi yönetmelik uyarınca hazırlanarak planı yepyeni olarak düzenleyin ve kurula sunun dediler. Böyle olursa biz bunu uygun göreceğiz dediler. Teknik raporlar doğrultusunda plan tadilatı hazırlanıp, kurulumuza sunulana kadar 29 Nisan 2010 vermiş olduğumuz belediyenin parselinde kayıtlı parsele ilişkin kararının avam projesi uygun bulunan yapının durdurulmasına karar verdi. Biz de bu mecliste planı tamamlayacağız, kurula vereceğiz, kurul bunu onaylayacak, onun istediği şekilde yapılacak ardından inşaatın verilen ruhsatı iptali noktasına geleceğiz ve meydanımızı açacağız. Çanakkale belediyesine olan alan zaten meydanlık. Anafartalar oteli ile ilişkin terkin işlemi yapılacak. Terkinden sonra yapının yerinden kaldırılması işlemi yapılacak. Kararın süreç içerisinde değişmesi söz konusu olamaz. Çanakkale Belediyesinde halkın temsilcileri bugün biz yarın başkaları olabilir. Başka bir siyasi partide olabilir. İl genel meclisinde de farklılık olabilir. Bu karar basın yolu ile kamuoyuna mal edilmiş oluyor.  Kamuoyuna rağmen orada bir şey yapılabilme şansı yok. Ne belediye ben vazgeçtim diyebilir, çünkü kuruldan geçme şansı yok, idare mahkemesi tarafından bozulur.  Koruma kurulu kararları bağlayıcı kararlardır. Yukarıdan değiştirilir ya da başka bir şey mi olur. Olamaz, olmamalı. Çanakkale de olmaz diye düşünüyorum. Çanakkale halkı bunu özümsemiş olacak. Ve öyle anlaşılıyor. Vatandaşın bu konudan memnun olduğu görülüyor. Çanakkale halkı meydanına sahip çıkacak. Çanakkale halkı bu işin güvencesidir. Burasının kent meydanı olarak kalmasının güvencesi Çanakkale halkıdır” şeklinde konuştu.
 
“Aday pazarlıkları ön plana çıkmamalı”
CHP`nin yerel yönetimler stratejisinin belirlendiği toplantı ile ilgili izlenimlerini Başkan Gökhan; Örgütün birlik içerisinde yerel seçimlere hazırlanması gerektiğini ifade ederek; “Genel başkan tartışanı affetmem diye söyledi. Ciddi disiplin süreçlerini işleteceğini ifade etti. Genel başkanı çok kararlılık içerisinde gördüm. Hepimizi Allah onun gazabından korusun” dedi.
 
Gökhan şunları söyledi; “ İddialı hazırlanacağımız ve bunun bizim için önemli bir gösterge olduğu belirtildi. Bir sene sonra yapılacak genel seçimlere bunun yansıması olacağı, burada çok sağlıklı bir yapılanmanın örgüt belediye mevcut belediye olan yerlerde örgüt belediye ilişkilerinin son derece önemli olduğu belirtildi. Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu, Parti içi çekişmelere müsaade etmeyeceğini, belediye başkanı örgüt çekişmelerine müsaade etmeyeceğini, mevcut belediye başkanları ile ilgili, değerlendirmenin, kamuoyu araştırmaları ve örgütün görüşleri ile genel merkezden gelecek olan yetkililerin değerlendirmesi sonuçlarında karar verileceğini ifade etti. Stratejik plan hazırlandı. Yerel yönetim seçimlerine giderken neler yapılması belediye, örgütün nelere önem vermeli hangi noktalarda halkla temas edilmeli. Halkla bire bir kapı kapı dolaşılıp, konuşulup yerel yönetim seçimlerine hazırlanması gerektiği ve belediye başkanlarının bu konudaki görüşleri alındı. Görüşlerimizi aktardık. Ben kendi adıma burada örgüt ve belediye başkan ilişki son derece önemli olduğunu örgütün belediye başkanı ile temas etmesini toplantılar yapılmasını danışma toplantıların yerel yönetim ve örgüt toplantılarını yapılması gerektiğini ifade ettim. İnsanlar, ne olup bittiğinin farkına varsınlar. Belediye ne yapıyor, planları ne, neleri yaptı bunu yakın çevre biliyor. Siyasetle ilgilenenler biliyor ama merkez de köyler hariç 3 bini aşkın üye varsa 3 bin üyenin bunu biliyor olması gerekmekte. Yarın onlarda mahalle ve sokaklarında belediyeyi tanıtan, onu ön plana çıkartan onu savunan durumda olsunlar, görüşlerimi ilettim. Asla örgütle belediyenin çekişme içerisinde olmasının hoş görülmemesi gerektiğini bende ifade ettim. Örgüt seçimleri bitmiştir. Şimdi hedefimiz, yerel seçimlerdir. Orada asla ve asla adaylık pazarlıkları ön plana çıkmamalıdır. Burada iş birliği içerisinde en iyi olan araştırılıp soruşturularak tespit edilmelidir.”
 
“Etili`de olacağız”
3 Haziran da Çan Etili’de gerçekleştirilecek mitinge katılacağını ifade eden Başkan Gökhan; “Çan Etili`de yerimizi alacağız desteğimizi vereceğiz. Diğer arkadaşları da Etili mitingine katılmaya davet ediyoruz” dedi.
 
Çevre Mitinginin çok önemli olduğunu ifade eden Başkan Gökhan şunları söyledi ;”Biz Mitinge katılacağız. Diğer taraftaki çalıştay da bana moderatörlük görevleri de vermişler. Ama oraya gitmem mümkün değil. Burada çevre platformunun içinde yer alacağız. O arkadaşlarla keşke güç birliği içerinde yapsaydık. Bu işlerde dağınıklık akıl karı işler değil. Oraya da gidilebilir ama başka zaman diliminde bir gün sonra olur yine gidilir ama önemli olan gücü bölmemek. Burada önemli olan kimin yaptığı değil, ne yaptığımız ve ne için yaptığımız önemli. Biz katılır güç veririz. Sonuç hepimizi yakından ilgilendiriyor. Çünkü bu gidişat iyi gidişat değil. Belediye başkanı olarak arkadaşlarla beraber Çan Etili de yerimizi alacağız desteğimizi vereceğiz. Diğer arkadaşları da Etili’ye katılmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.
Paylaş