havadurum

Başkan Gökhan, Yat Limanı’na “Son kez” değindi!

Çanakkale Belediye Meclis toplantısının açılış konuşmasında Yat Limanı konusuna değinen Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Bu konu artık deyim yerindeyse ‘Kabak tadı’ verdi” dedi. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin’in gazetemizin dünkü sayısında çıkan röportajındaki açıklamalarına Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’dan cevap geldi. Başkan Gökhan, konunun Çanakkale Belediyesi ile alakasının olmadığını ve tartışmanın kapatılması gerektiğini dile getirdi.

675
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Belediye Meclisi’ndeki açılış konuşmasında şu sözlere yer verdi; “Bugünkü Olay Gazetesi’nde yine ÇTSO Başkanı Bülend Engin’in röportajı vardı. Engin, burada diyor ki; (Belediye bizim söylediğimiz proje alanına onay verirse biz gerekeni yaparız.) Bu konuda artık son açıklamayı yapıyorum. Son kez söylüyorum; Bu konu Çanakkale Belediyesi’nin yetkisinde değildir. Bu konuda yetkili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı’dır. Anlaşıldı mı? Umarım anlaşılmıştır.”
 
 
Çanakkale Belediye Meclisi’nin Mart ayı toplantısı Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın konuşması ile başladı. Toplantının açılış konuşmasında son bir ayda yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Turizm Zirvesi’nde katıldığını dile getiren Başkan Gökhan, “Turizm Zirvesi’nde kentimizin turizm konusundaki eksiklikler, eleştiriler dile getirildi. Doğru eleştirilerdi. Ayrıca Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Tabiat ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanunu diye bir kanun var. Bu kanunun önüne “Üstün Kamu Yararı” ibaresi getiriliyor. Bu anlamda tabiat alanları kamuya açılabilmesinin de önü açılmış oluyor. Biliyorsunuz bizim de altın madeni mücadelemiz var. Çanakkale’de de bu alanların altıncıların yararına açılıp açılmayacağını bilmiyoruz. Ayrıca Kamuoyunu aydınlatma adına Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’na 11-10-2012 tarihinde yazı yazdık. Dedik ki; ‘Ağı Dağı, Kirazlı ve Kazdağları Milli Parkı’nın dışında bulunan ve altın madeni işletme ruhsatı alan, şahıs ve firmaların listesi talep edildi. Sonra bakanlıktan cevap geldi. 11 Şubat 2013 tarihli cevapta deniyor ki; ‘Genel müdürlüğümüzce verilen ruhsatların bulunduğu alanların bilgileri, genel müdürlüğümüz bilgi sorgulaması yapacak kişinin bizzat talebi ve sorgulama ücretinin yatırılması halinde üçüncü şahıslara verilebilmektedir.’ Ben de bugün karşı cevap yazdım; ‘Bunu talep eden kişi değil, Çanakkale Belediyesi’dir’ diye. Bizler bu kentte, havamızı, suyumuzu, toprağımızı savunmaya devam edeceğiz. Bilginiz olsun diye söyledim” dedi.
 
“Kent içi trafik yerel yönetimlerin emrine verilmeli”
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, AKP’li Belediye Meclis üyesi Ümit Burunlular’ın kaldırımlardaki engelli rampalarının önüne yapılan parklarla ilgili şikayetlerine “Kent içi trafik belediyelere, yerel yönetimlere devredilmeli. Polis yetkisiyle donatılmalıdır. Şu anda ona yapacak bir şeyimiz yok. Emniyet ekipleri biraz daha iyi çalışmalı diyeceğim ama emniyetin de personel eksikliği ortada zaten. Bu anlamda tüm yetki yerel yönetimlere bırakılmalı. Özlük hakları emniyette olsa bile, idare yetkiler belediyelerin olmalı” dedi.
 
Gündem maddeleri görüşüldü
Çanakkale Belediye Meclisi dün gerçekleşen Mart ayı toplantısında servis araç kriterleri hakkındaki komisyon kararı onaylanırken, S plakaların girişte 2 bin 500 lira ödeyeceği, aidat olarak ise 250 lira alınacağı ifade edildi. Şehirlerarası otobüs taşımacılığındaki iskele meydanındaki yolcu indirip bindirme konusunda ise komisyon kararı onaylandı. İstanbul’dan gelişlerde otobüslerin GESTAŞ iskelesinde yolcu indireceği ifade edilirken, onun dışındaki tüm yolcuların servis araçları ile otogara götürülmesi karara bağlandı. İçkili yerler bölgesi hakkındaki komisyon kararları da oylanarak kabul edildi. Meclis diğer gündem maddeleri ile devam etti.
Paylaş