Başkan Gökhan, Palabıyık’a sert çıktı

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hamit Palabıyık’a sert tepki gösterdi. Köşe yazısında Troia Balık Restauranta değinen Palabıyık’a yanıt veren Başkan Gökhan; “Onsekiz Mart Üniversitesi’nde yüzkarası bir dekan var. Niye yüz karası? Çünkü kendi fakültesini adam edeceğine ve Ağaköy’deki yurt rezaletine dönüp bakacağına gelmiş burada laf etmeye çalışıyor” dedi.

798
Kentte devam eden projeleri kamuoyuna açıklamak için düzenlediği teknik inceleme gezisinde Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hamit Palabıyık’ı yerden yere vuran Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Ben ne rektörün yanındayım ne de başka birisinin. Ben Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin yanındayım” dedi.
 
Basın toplantısında konuyu en ince ayrıntısına kadar anlatmasına rağmen, Palabıyık’ın köşe yazısında Troia Balık Restaurant ile ilgili yazı yazmasının kötü niyetli olduğunu ifade eden Başkan Gökhan; “Fakat ne yazık ki, üniversitede bazı bilim adamı diye geçinip, kime hizmet ettiğini bilmediğimiz ve burada profesör unvanı takmış insanlar köşe yazılarında, sadece bana değil isim vererek diğer gazetecilere ve başka kurumlara hep ver yansın ediyorlar. Üniversitenin rektörü de buna hiçbir şey söylemiyor. Koskoca bir profesör, bir bilim adamı ve bir dekan, basın toplantısında olayı anlatmış olmama rağmen bunu hala daha gündeme getiriyorsa, buna iyi niyet denmez, buna birebir provokasyon ve kötü niyet denir” dedi.
 
Kentte devam eden projeleri kamuoyuna açıklamak için düzenlediği teknik inceleme gezisinde Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hamit Palabıyık’ı yerden yere vuran Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, kent için son derece önemli olan ÇOMÜ’nün yanında olduğunu söyledi. “Ben ne rektörün yanındayım ne de başka birisinin. Ben Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin yanındayım” diyen Başkan Gökhan; “Çünkü, üniversite bu kentn için çok önemli. Kentin geleceği. Bu üniversite kurulduktan sonra ne rektörler geldi geçti. Ama üniversite adım adım ilerlemesine devam ediyor. Hedefimiz üniversitemizin hızlı bir biçimde yükselmesini sağlamaktır. Nitekim her konuşmamda da hep üniversite ile ilgili olumlu ve pozitif şeyler söylemeye gayret gösteriyorum. Tüm eksiklikleri görmemize rağmen bunların nasıl olsa zaman içerisinde düzelir diye gündeme getirmiyorum. Ama pozitif olan her şeyi de söylüyorum. Yeter ki, bu kent insanı üniversitesine sahip çıksın. Kentin işadamları üniversitesine sahip çıksın diye mücadele ediyorum” dedi.
 
“Buna birebir provokasyon ve kötü niyet denir”
Basın toplantısında konuyu en ince ayrıntısına kadar anlatmasına rağmen, Palabıyık’ın köşe yazısında Troia Balık Restaurant ile ilgili yazı yazmasının kötü niyetli olduğunu ifade eden Başkan Gökhan; “Fakat ne yazık ki, üniversitede bazı bilim adamı diye geçinip, kime hizmet ettiğini bilmediğimiz ve burada profesör unvanı takmış insanlar köşe yazılarında, sadece bana değil isim vererek diğer gazetecilere ve başka kurumlara hep ver yansın ediyorlar. Üniversitenin rektörü de buna hiçbir şey söylemiyor. Garip tarafı da bu. Ama olsun. Adam Troia Balık’ın tahliye konusuna bile girmiş. Koskoca bir profesör, bir bilim adamı ve bir dekan, basın toplantısında olayı anlatmış olmama rağmen bunu hala daha gündeme getiriyorsa, buna iyi niyet denmez, buna birebir provokasyon ve kötü niyet denir. Onun için bu bağlamda bunu kamuoyunun bilmesi lazım. Bir yüz karası dekan var. Bu Onsekiz Mart Üniversitesi’nde yüzkarası bir dekan var. Niye yüz karası? Çünkü kendi fakültesini adam edeceğine ve Ağaköy’deki yurt rezaletine dönüp bakacağına gelmiş burada laf etmeye çalışıyor. Neymiş, belediye kaldırım belediyeciliği yapıyormuş. Belediye kentin bütün gereksinimlerini yerine getirmekle mükelleftir. Onun için bugün onlara alkış tutanlar, ona göz yumanlar ve onun dediklerinden memnun olanlar, yarın onların kendilerine de döneceğini ve onları da hırpalayacağını unutmasınlar. Çünkü bu karakterdeki insanlar, nerede bir çıkarları varsa oraya doğru dönerler. Bunu unutmamız lazım. Yoksa kalkıp Palabıyık’a cevap verecek durumda falan değiliz. Çanakkale halkın neyin nerde yapıldığını gayet iyi biliyor” diye konuştu.
 
“Takdiri Çanakkale halkı yapacaktır”
Gökhan şu şekilde konuştu: “Yani önümüzdeki yıl seçimlerde bunun takdirini Çanakkale halkı yapacaktır. Çanakkale halkı, ne Palabıyık’ı dinler ne beni ne de bir başkasını dinler. Herkes kendi algısına göre hareket eder. Şu an Çanakkale’de CHP ve Ülgür Gökhan başkan algısı son derece yüksektedir. Bunu kamuoyu araştırmaları da ortaya koymaktadır. Biz bu algının aşağıya düşmemesi ve bu algıyı daha yukarı çıkarmak için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Kim ne isterse onu yazabilir. Hiç umurumda bile değil. Dolayısıyla ben halkla beraber iç içe yaşayarak bu algıyı yükseltmeye gayret edeceğim.”
Paylaş