Başkan Gökhan, kirli siyaseti mahkum etti

Beraat Kandili nedeni ile AKP`li yöneticiler, belediye meclis üyeleri ve Çanakkale Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri arasında çıkan arbede dün Haziran ayı Meclis toplantısında tartışıldı. Toplantının hemen başında yaşanan tartışmalar yaklaşık 2 buçuk saat sürdü. Lokma krizi nedeni ile Belediye Meclisi de gerildi; Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, AKP grubuna “Samimiyet askıya alınmıştır” dedi. Belediye Meclisi, olayla ilişkilenen ve gözlemci olarak katılan çok sayıda katılımcı tarafından ilgi ile takip edildi. Belediye Meclisi en çok ilgi gördüğü toplantılarından birini gerçekleştirdi.

680
AKP`li Belediye Meclis üyesi Kadir Eren Kemerli`nin, “Eğer orada erkek arkadaşlarımız olmasaydı, kadınlarla haşır-neşir olunacaktı” diyerek, olay sırasında kadınlara şiddet uygulanmadığını itiraf etmesi üzerine Başkan Gökhan, “Varsayımlar üzerinden hüküm verilmez. Böyle saçma bir şey olabilir mi? `olacaktı` diye bir şey yok. Orada kadınlarla hiçbir diyalog olmamıştır, siz kamuoyunu yanıltıyorsunuz. Sanki kadına şiddet varmış gibi bir algı yaratmaya çalışıyorsunuz. Ayıptır, hem suçlusunuz hem güçlüsünüz. Zabıta görevini yapmıştır, hiçbir hanımefendinin de kılına zarar gelmemiştir” dedi.
 
 
Emir verdiği ve olayların arkasında olduğu yönündeki ithamlara da sinirlenen Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Hem il başkanınızın, hem milletvekili adayınızın hem de sizin yapmış olduğunuz imalar burada da devam ediyor. Sanki belediye başkanın haberi var gibi bir algı yaratılmaya çalışılıyor. Ben kimseye talimat vermedim, ben Akçeşme`deydim. İmalarınızı şiddetle kınıyorum. Samimiyetimiz zedelenmiştir, güvenim kalmamıştır. Bunu hak etmem. Benim arkamdan, şaibe varmış gibi imaları da kabul etmiyorum. Bundan böyle ilişkilerimiz de ona göre devam edecektir. Samimiyet askıya alınmıştır. Kimse bana iftira atamaz, yapmadığım şeyi `yaptı` diyemezsiniz” ifadelerini kullandı.
 
Gökhan, Kemerli`nin “idare edilseydi, zaten 1 saat içinde bitecek bir mevzuuydu” sözleri üzerine ise; “Zabıta görevini yapacaktır” dedi. “Ne demek `idare ediverseydiniz`, etmeyeceğiz. Bundan böyle de edilmeyecektir” diyen Başkan Gökhan, “Sizin keyfinize göre kent yönetilmez. Bu kentin bir nizamı vardır. Her şeyin yönetmeliği var, yasası var. Polis zabıtayı korumak zorundadır. Sizler de bu olayı kışkırtarak, belediye meclis üyesi olarak kaos oluşmasına sebep olmuşsunuzdur. Bu konunun bu şekilde gündeme gelmesine sebep olanları şiddetle kınıyorum. Çanakkale halkı bu olayı iyi bir şekilde değerlendirecektir. Çanakkale halkı her şeyin farkındadır” şeklinde konuştu.
Paylaş