Başkan Gökhan "Doğum günümde bana Belediye Başkanlığını hediye etmenizi bekliyorum"

1037

 Belediye Başkanı ve CHP Çanakkale Belediye Başkan Adayı Ülgür Gökhan, 31 Mart yerel seçimleri kapsamında İsmetpaşa Mahallesi Miralay Şefik Caddesinde yapılan Seçim Bürosu açılışını gerçekleştirdi. Açılışa CHP Genel Başkan Yardımcısı, Genel Sekreteri ve Çanakkale Milletvekili Av. Muharrem Erkek, CHP YDK üyesi Serdar Soydan, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, İl Başkanı İsmet Güneşhan, Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Meclis üyesi adayları, İl Genel Meclis üyesi adayları, partililer ve çok sayıda mahalleli katıldı. Açılış konuşmalarını sırasıyla Merkez İlçe Başkanı Uyanık, İl Başkanı Güneşhan, İyi Parti İl Başkan Yardımcısı Taner Arçukoğlu, Milletvekili Av. Erkek ve Belediye Başkanı Gökhan yaptı. Başkan Gökhan, kendisine emanet edilen Çanakkale Belediyesine gözü gibi baktığını ifade etti. Merkez İlçe Başkanı Uyanık; “Mart 2019 Çanakkale için güzelliğin, huzurun, bereketin devamı olacak. Bunun gayreti ve enerjisi içerisindeyiz. Ben, bu açılışa katıldığınız için örgütüm adına hepinize saygılar sunuyorum. Mart’ın sonu bahar olacak” dedi. İl Başkanı Güneşhan; “17 yıldır barışın, özgürlüklerin kenti Çanakkale’de son derece başarılı bir Belediye Başkanlığı yapan Belediye Başkanımız Sayın Ülgür Gökhan’a bir 5 yıl daha görev vermiş gibi görünüyor. Ben, tüm İsmetpaşa Mahallesi sakinlerimize bugün burada bizlerle beraber oldukları için çok teşekkür ediyorum” dedi. Milletvekili Av. Erkek; “Genel demokrasinin, katılımcı demokrasinin, şeffaflığın, hesap verilebilirliliğin yaşadığı bir kenttir Çanakkale ve bunda sayın Ülgür Gökhan’ın katkıları çok büyüktür. Bugün Türkiye’de Cumhuriyet Halk Partisi’nin yönettiği belediyelerde insanlar, yaşamak için, oralarda bulunmak için özel bir çaba sarf ediliyorsa bu da belediyecilik anlayışından kaynaklanıyor” ifadelerini kullandı. Başkan Gökhan; “Katılımınız bizi onurlandırdı ve yüreklendirdi. Demek ki biz yolun yarısını geçmişiz finale doğru yürüyoruz. Bana 1 Nisan da hediye vermek ister misiniz? Neden hediye vereceksiniz? Çünkü 1 Nisan benim doğum günüm. Hediyenizi bekliyorum. Hediyeniz 1 Nisan da mazbatayı yeniden bize teslim etmek olsun” şeklinde konuştu. 

 
“İnsanlar, yaşamak için, oralarda bulunmak için CHP’li belediyeleri tercih ediyorlar”
CHP Genel Başkan Yardımcısı, Genel Sekreteri ve Çanakkale Milletvekili Av. Muharrem Erkek; “Bugün Ayvacık’ta depremde zarar gören vatandaşlarımızı ziyaret ettik. Manevi bir destek amacıyla geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Çanakkale’de yaşamak gerçekten bir ayrıcalıktır. Çanakkale, Türkiye’nin batıya bakan aydınlık yüzü ve çağdaş, özgür bir kenttir. Genel demokrasinin, katılımcı demokrasinin, şeffaflığın, hesap verilebilirliliğin yaşadığı bir kent ve bunda sayın Ülgür Gökhan’ın katkıları çok büyüktür. Bugün Türkiye’de Cumhuriyet Halk Partisi’nin yönettiği belediyelerde insanlar, yaşamak için, oralarda bulunmak için özel bir çaba sarf ediliyorsa bu da belediyecilik anlayışından kaynaklanıyordur. Bugün insanlar, Türkiye’de Cumhuriyet Halk Partili Belediyelerin yönettiği kentlerde yaşamak istiyorlar. Bu anlayış, Çanakkale’de mutlaka devam edecektir. Bu şeffaf, dürüst yönetim anlayışı, halkın bütçesini kullanırken bir kuruşunu dahi hesabını veren yönetim anlayışı devam edecektir. En önemlisi bu kentte kamu yararını temel alarak yöneticilik yapıldı, kamu yararına aykırı hiçbir şeye müsaade edilmedi, Çanakkale, kesinlikle ranta teslim edilmedi ve özellikle kamu malları titizlikle korundu. Çocuklara, yaşlılara, engellilere yönelik ciddi çalışmalar yapıldı. Tüm çalışmalar kamu yararı esas alınarak yapıldı” dedi. 

“Benim veremeyeceğim hesap yok”
Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan adayı Ülgür Gökhan; “Ben, 5 yıl sizlerle beraberken sizlerin kaynaklarını harcadım. Bu kaynakları harcarken neler yaptım, hangi işleri yaptım, Çanakkale Belediyesinin 5 yıllık bütçesi neydi, gayrimenkulleri neydi, ne oldu? Onu ifade eden ‘Birlikte başardık’ diye bir kitabımız var. Yöneticiler hiçbir şeyi kamuoyundan saklamamalı ve hesap verebilir olmalı. Biz bunları yapıyoruz şu anda karşınızda alnımız açık, başımız dik şekilde durabiliyoruz. Ben sizin başınızı öne eğdirecek hiçbir iş yapmadım. Bu kitap çok önemli. Çünkü son dönemde hep gizli, saklı işler yapıldı. Neyin, ne olduğu bilinemez. ‘Ne istedilerse verdik’ sözleri duyarsınız. Acaba ne istediler de verdiler? Onu bilmiyoruz. ‘Parsel parsel sattılar’ dediler. Tamam da hangi parseller, nereye, kaça satıldı? Onu da bilmiyoruz. Çünkü şeffaf değiller. Onu yapıyorlar, bunu yapıyorlar, sonra ‘biz mahvettik’ diye günah çıkarıyorlar. Mademki mahvettin, çekil git o zaman. Mahvetmeye devam mı edeceksin? Fakat biz, mahvetmedik. Tam tersine koruduk, kentimizi ranttan koruduk ve bu kentteki gelişmeleri bilimsel ve katılımcı bir şekilde hayata geçirdik. Siz bana güvendiniz ve beni belediye başkanı yaptınız. Bizimle çok uğraştılar. Anlamsız ithamlarla müfettiş yolladılar. Müfettişlerin biri geldi, biri gitti. Hiçbir eksiğimizi, kusurumuzu bulamadılar. Benim veremeyeceğim hesap yok” dedi.
 
“CHP’li belediyeler ilk 10’da, AKP’li belediyeler ise, son 10’da”
Çanakkale’nin yaşanabilir kentler arasında ilk sıralarda yer aldığına dikkat çeken Gökhan; “Çanakkale’yi yıllardır CHP’li belediye başkanları yönetiyor. İnsanlar bir kere Çanakkale’ye geldiklerinde hemen buradan bir daire almayı ve buraya yerleşmeyi düşünüyorlar. Yapılan araştırmalar sonucu CHP’li belediye başkanlarının yönettiği kentler yaşanabilir kentler sıralamasında ilk onda yer alıyor. Son onda ise AKP’li belediye başkanlarının yönettiği kentler var. Bunu sebebi de anlatmaya çalıştığım anlayıştır. Kamu yararına çalışmak, kamu kaynaklarını, kamunun yararına kullanmaktır. İsmetpaşa Mahallesi’nde bulunan Sümerbank, Turutaş, Küçük Sanayi Sitesi alanlarında bir plan çalışması yaptık. Oradaki sanayi alanlarını, konut alanına çevirmeye çalıştık ve 50 bin metrekarelik yeşil alanlar beraber bu planlamayı yaptık. Orada özellikle Sümerbank arazisi konusunda bir sözüm vardı. O sözümden caymadım ve o alanı planlarken arsanın yarısını belediyeye aldım. O arsayı vermek zorundalar. ‘Sen burayı çalıştıracağım, karlı hale getireceğim diye aldın. Çalıştırmıyorsan, yarısını Çanakkale halkına bırakacaksın’ dedik. Çünkü o Sümerbank’ta Çanakkalelinin emeği, hakkı, alın teri var” dedi.
 
“Burada yaşayan insanları buradan uzaklaştırmak bize yakışmaz”
Sosyal Konutlar Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında da bilgi veren Başkan Gökhan, “Dün Ankara’ya raporları gönderdik. Burayı riskli bölge yaptıracağız. Ondan sonra alanla ilgili çalışmalara derhal başlayacağız. Niye uzadı diye düşünenler olabilir. Oradaki yapıların 100 tanesinin tapularının üzerinde şerhler var. Kiminde ipotek, kiminde haciz, kiminde mirasçılar var. Bunları çözmeye çalıştık çözemedik. Çözülmesi de mümkün değil. Bir yasal avantaj var. Burayı riskli bölge ilan ettirirsek, bu sıkıntılar ortadan kalkacak. O alanı TOKİ’ye vermek istediler. Bende şunu dedim, ‘bu kentte TOKİ’ye yer yok’, hemşerilerimin hak ve hukukunu TOKİ’cilere teslim etmem’ dedim. Çünkü TOKİ’ye verdiğiniz zaman ‘Evinizi yenileyelim ama şu kadar para vereceksiniz’ oluyor. İşte biz bunda yokuz. İnsanlar yıllarca o evlerde oturmuşlar, zar zor orada bir mülk sahibi olabilmişler, dar gelirli insanların yaşadığı adı ‘Sosyal Konutlar’. Burada yaşayan insanları buradan uzaklaştırmak bize yakışmaz. İnsanlarımızı mağdur etmeyeceğiz. Çünkü biz burada, ‘kent rantı, kentte eşit olarak dağıtılacaktır’ diyoruz. Yandaşa peşkeş çekmeyeceğiz, asla böyle bir düşüncemiz de yoktur” dedi. 
 
“Vatandaşlarımızın psikolojileri bozulmaya başladı”
Başkan Gökhan; “Halkımızın maalesef yanlış politikalar nedeniyle büyük sıkıntıya düştü. Her kesim büyük sıkıntıda işçisi, memuru, emeklisi, esnafı, sanayicisi herkes sıkıntıda. İşsizlik had safhada. Vatandaşlarımızın psikolojileri bozulmaya başladı. İş yok aş yok. İnsanların canı burnunda. Biz bu kentte herkesin asgari seviyede yaşaması için her türlü desteği katkıyı yapmaya hazırız, bununla ilgili projelerimiz de var. 
 
“Biz dertlere derman olmak için buradayız”
Başkan Gökhan; “Biz dertlere derman olmak için buradayız. Siz bana güvenerek dertlerinize derman olabilmem için bana güvenerek belediyeyi ve bütçeye emanet ettiniz. Ben önce geçmişin hesabını vereceğim sonra yapacağımız projeleri anlatacağım. Çanakkale’de hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. İhtiyaç sahibi çocuklarımızın sıfırdan üniversite öğrenimine kadar desteklemeye devam edeceğiz. Tüm sosyal yardımları insan onuruna yakışır bir biçimde yapmaya devam edeceğiz. Bir elin verdiğini öteki el görmeyecek” dedi.
(Baykal Sağlam)
Paylaş