havadurum

Başkan Gökhan, anma mesajları yayınladı

260
Maraş katliamının 44`üncü yılı nedeni ile açıklamada bulunan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, katliamın hafızalarda keskin bir acı, tarihte ise kara bir leke olarak durduğunu söyledi. Başkan Gökhan, "Üzerinden 44 yıl geçmesine rağmen hafızalarımızda keskin bir acı, tarihimizde ise kara bir leke gibi duran Maraş Katliamında yüzlerce vatandaşımız yaşamdan koparıldı. 19 Aralık 1978`de Kahramanmaraş`ta meydana gelen ve günlerce devam eden insanlık dışı olayların sonucunda kaybettiğimiz tüm canları rahmetle anıyor, insanlık suçu olan katliamı bir kez daha lanetliyorum" dedi
Hablemitoğlu suikastının 20`inci yılı 
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, suikast sonucu öldürülen Necip Hablemitoğlu`nu andı. Gökhan, "Ülkemizin yetiştirdiği kıymetli bir akademisyen, başarılı bir araştırmacı ve güçlü bir yazar olan Necip Hablemitoğlu, bundan tam 20 yıl önce belki de yaşamının en verimli, en güzel döneminde alçak bir suikast sonucu yaşamdan koparıldı. Bilimin, çağdaşlığın, Cumhuriyet değerlerinin izinden giden, Atatürkçü kişiliğiyle ön plana çıkan, düşünceleri ve çalışmaları ile daima hafızalarımızda yer alacak olan Necip Hablemitoğlu`nu saygı ve rahmetle anıyorum" dedi. 
 
Vatan şairi Ersoy`u andı 
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy`u ölümünün 86`ncı yılında andı. Gökhan, "Türk milletinin büyük zorluklara rağmen eşsiz bir cesaret ve kahramanlıkla sürdürdüğü bağımsızlık mücadelesini taçlandıran, bir ulusu tek yürek hissettiren İstiklal Marşı`mızın yazarı, vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy`u vefatının 86. yıldönümünde saygı ve minnetle anıyorum" dedi.
(Atilla Akın) 
Paylaş