havadurum

Başkan Gökhan “Alınan bu kararla Anayasa Mahkemesine gitme hakkımızı kullanamayacağız”

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Levent Gürbüz, İl Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı ziyarette bulundu. Yargıtay’ın AYM üyeleri hakkında aldığı kararı dile getiren Başkan Gökhan, alınan bu kararla hiç kimsenin hukuki güvencesinin kalmadığını ifade etti.

752

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Levent Gürbüz, İl Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin Anayasa Mahkemesi Üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunması konuldu.

“Hiçbirimizin böyle bir hakkı kalmadı”

CHP İl Başkanı Levent Gürbüz ve ilk yönetim kurulunun Çanakkale Belediye Başkan’a gerçekleştirdiği ziyarette alınan kararı değerlendirmede bulunan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan “Hiç kimsenin hukuki güvencesi kalmamıştır. Herkesin Anayasa Mahkemesi’ne hak arayışı için gitme hakkımız vardı. Bu kararla o hakkımızı kullanamayacağız. Ben şunu merak ediyorum, gittiğimiz zaman adam diyecek ki ‘Hiçbirimizin böyle hakkı kalmadı’. Anayasa Mahkemesi üyelerini kim yargılayacak? Nerede yargılayacak? Sadece Anayasa Mahkemesi değil, TBMM’ye de emir verdi. Bu kararla sanki TBMM’ye de sanki emir veriliyor gibi. Para arıyoruz, yatırım arıyoruz. Şimdi hangi hukuka güvenerek yabancı yatırımlar Türkiye’ye gelecek. Yatırımcı onun için gelmiyor. Çünkü adam evde yatarken aklına geliyor, kararname yazıyor. Şu anda bir kararname ile birçok şey yapılabiliyor” ifadelerini kullandı.

CHP kurultayı hakkında konuştu

CHP Çanakkale İl Başkanı Levent Gürbüz Yargıtay’ın kararı hakkındaki düşüncesini dile getirirken, bir hukukçu olarak söyleyecek hiçbir söz bulamadığını, bazı şeylerin düzelmesi için iktidarın değişmesi gerektiğini dile getirdi. Görüşmede Yargıtay’ın aldığı kararın değerlendirilmesinin ardından Gürbüz CHP 38. Olağan Genel Kurulu’nu da değerlendirirken, “Çok değişik bir atmosfer vardı. Herkes sorumluluğunun ağırlığını taşıyarak ve mücadele bilinci ile oradaydı. Bıçak sırtı bir seçimde sağduyu hakimdi ve olaysız bir şekilde sona erdi. İkinci turda zaten, 800 küsur 500 küsur olması da bu sağ duyunun eseriydi. CHP olarak topluma ‘Biz kavga ederiz, kendi içimizde mücadele ederiz. Ama bunu partimiz ve ülkemiz için yaparız’ mesajını verdik” diye konuştu.

(Esra Güller)

Paylaş