Başkan Gökhan’dan yaşlılara müjde...

Çanakkale Belediyesi tarafından Yaşlılar Haftası nedeniyle düzenlenen etkinlik kapsamında Sosyal Yaşam Evi üyesi 197 kadın Belediye Nikah Salonu`nda buluştu. En yaşlı kadın üyelere plaket takdim edildiği etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, yaşlılar için yeni bir projenin yolda olduğunu söyledi.

696
 
“Yaşlıdan Yaşlıya Destek” Projesi kapsamında biraraya gelen Esenler Mahallesi, Barbaros Mahallesi ve Troia Sosyal Yaşam Evleri`ne üye olan kadınların katıldığı etkinlikte en yaşlı kadın üyelere plaket takdim edildi.
 
“Üretmeye devam edeceğiz”
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan yaşlılara destek projesi kapsamında Çanakkale`de sosyal yaşam evleri`nde okuma-yazma, sosyal, sportif, gezi ve kültürel faaliyetlere katılan üyelerin bir arada olmasının paylaşım duygusunu geliştirdiğini ve yaşlılara motivasyon sağladığını belirterek: “Şu an ayaktaysak, buna şükretmeli ve anlarımızı en iyi şekilde geçirmek için çabalamalıyız. Sizler hayatın çeşitli aşamalarından geçtiniz, çocuklarınızı yetiştirdiniz. Bundan sonra yaşamınızı birlikte, sağlıklı ve mutlu geçirmek hakkınız. Bilginin ve öğrenmenin yaşı yoktur. Benim bu yaştan sonra bilgiye ne ihtiyacım var demeden üretimin içinde yer almalısınız. Boş durmak yok, üretmeye ve çalışmaya devam edeceğiz. Düşünmek de, biraraya gelerek bilgi ve becerileri paylaşmak da bir üretimdir. Mutlu olmak esastır” dedi.
 
“Yaşlılar için yeni bir proje daha yolda”
Başkan Gökhan belediye olarak toplum merkezleri dışında, tek başına evde kalamayan, toplum merkezlerine gidemeyen, ama sosyalleşmesi gereken yaşlılar için de bir projenin yolda olduğunu belirterek: “Barbaros Mahallesi`nde hayata geçirmeyi planladığımız bu proje kapsamında, evde yardımsız ve tek başına kalamayan, kısmi felç, ya da alzheimer gibi hastalıkları olan yaşlıları da sabah evlerinden alıp, sosyalleşmelerini sağlayarak akşam evlerine bırakacağız. Bu projede amacımız yaşlılık nedeniyle evde kalmış olan vatandaşlarımızın da dışarıya çıkmasına olanak sağlamak, sosyallik ortamı yaratmak ve o hastalara sürekli bakmak durumunda kalanlara rahatlama imkanı, boş zaman dilimi yaratmak. Bu da bir ihtiyaçtır” dedi. Başkan Gökhan`a çeşitli taleplerini ileten yaşlılar Kordon Boyu Projesi ile ilgili olarak yaratılan alan ve düzenleme ilgili teşekkür ederken, DSİ`nin önünden Kepez`e kadar yürüyüş mesafesi oluşturulacağını öğrenince memnun oldular. Yaşlılar Hamidiye Tabyası`na düzenleme, hobi bahçesi gibi taleplerde de bulundular. Başkan Gökhan etkinlik sonunda sosyal yaşam evlerine üye olan en yaşlı üyelerden Zarife Deniz, Huriye Acun, Melahat Başol`a plaket verdi.
Paylaş