havadurum

Başkan Gökhan’dan Ömercioğlu’na övgüler

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, seçimlerde aday olmayacak olan Baro Başkanı Tülay Ömercioğlu’na övgüler yağdırdı.

557
Baro Başkanlığı’nı 3 dönemdir sürdüren Tülay Ömercioğlu, seçim öncesinde Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı makamında ziyaret etti. Seçimlerde aday olmayacağını belirten Baro Başkanı Tülay Ömercioğlu, görev yaptığı süre içerisinde desteklerini esirgemeyen Başkan Gökhan’a teşekkür etti. Ömercioğlu; “Birlikte çalışmamızdan dolayı onur duydum. Her türlü konuda desteklerinizden dolayı teşekkür ediyorum. Birlik ve beraberlik içerisinde çok huzurlu bir baro bırakıyorum. İnşallah, aynı birliktelik ve beraberlik devam eder. Bununda böyle olacağına inanıyorum” dedi.
 
Türkiye’de hukuksuzluğun ve hukukun ikinci plana düşmesin son derece tehlikeli bulduğunu anımsatan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Barosu’nun hukukun üstünlüğü konusunda mutlaka mücadele içerisinde olması gerektiğini belirterek; “Çok iyi bir Baro Başkanlığı dönemi geçirdiniz. Hukuka, demokrasiye, meslektaşlarınıza ve hukukun üstünlüğüne yaklaşımınız beni çok mutlu etti. Türkiye’de hukuksuzluğun ve hukukun ikinci plana düşmesin son derece tehlikeli buluyorum. Siz bununla ilgili gerekli mücadeleyi yaptınız. Söylenecek her şeyi herkesin yüzüne açık yüreklilikle söylediniz. Baro Başkanlığı görevinizde 3 kez seçilmiş olmanız da buradaki performansınızı ve mesleki kalitenizi ortaya çıkarıyor. Dolayısıyla Çanakkale Barosu’na çok önemli başarılar bırakarak ayrılıyorsunuz. Umarım, arkadan gelecek olan arkadaşlar da aynı çizgiyi aşağıya düşürmeden ileri doğru götürecektir. Mutlaka böyle olacaktır diye düşünüyorum. Çanakkale Barosu, hukukun üstünlüğü konusunda mutlaka mücadele içerisinde olmalı. Bunun en üst seviyelere çıkarılması için mücadelenin yapılmasını bekliyoruz” diye konuştu.
 
“Her noktada var olmalısınız, buna belediye başkan adaylığı dahil”
Ziyarette övgü dolu sözler sarf eden Başkan Gökhan, Ömercioğlu’nun belediye başkanı adaylığı da dahil her noktada var olması gereken bir kişiliğe sahip olduğunu kaydetti. Başkan Gökhan; “Çanakkale halkı adına sizi kutluyorum. Bir baro başkanının yapması gerekenin üzerinde bu dönemde büyük cesaretle yaptınız. Başka konularda da talepleriniz olabilir. Bunu da saygıyla karşılarım. Bu kentin yetiştirdiği birikimli bir kişisiniz. Sadece baro da değil, başka alanlarda da sosyal, toplumsal, siyasi her noktada var olmalısınız. Buna belediye başkan adaylığı da dahil. Dolayısıyla hak edene hak ettiğini söylerim. Benim muhalifim de olabilir karşıtım da olabilir her şey olabilir. Biz Çanakkale’nin menfaatleri üzerine konuşmak zorundayız. Gündemde olduğu için bunu söyledim. Öyle de olsa yakışırsınız, başka toplumsal ilişkilerde de başlarda görünmelisiniz. Birikimlerinizi aktarmak için toplumun içerisinde yer almanız da yarar var” şeklinde konuştu.
 
Siyasi olarak herhangi bir düşüncesinin olmadığını kaydeden Baro Başkanı Tülay Ömercioğlu, övgü dolu sözler nedeniyle onur duyduğunu dile getirdi.
Paylaş