Başkan Gökhan’a sürpriz plaket...

Çanakkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü`nce düzenlenen ve Çanakkale Belediyesi`nin destek verdiği 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Haftası etkinliklerle kutlandı. Törende konuşan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, maddi ve anlamsız çıkarlar için doğanın tahrip edilmesine şiddetle karşı çıkılması gerektiğini söyledi. Bu bağlamda Çanakkalelilere de çağrıda bulunan Başkan Gökhan; “Çok güzel bir doğaya sahip il olarak ve bu ilin insanları olarak bizlerin bu mücadelede en önde olmamız lazım. Çünkü bu doğayı koruyacağız. Dünya ve insanlık için bunu korumamız şart” dedi.

880
 
 
Dünya Çevre Günü ve Haftası nedeniyle Halk Bahçesi`nde düzenlenen etkinliğe Vali Ahmet Çınar, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`ın yanı sıra vali yardımcıları, daire müdürleri, belde başkanları, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasıyla başlayan etkinlikte konuşan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Bülent Yeğin; “Çevre hayattır. Hayattan çevreyi aldığımız zaman geriye hiç bir şey kalmaz. Kendini koruma gücünden yoksun olan doğa ve çevreye birey olarak hepimizin sorumlulukları vardır. Sağlıklı bir yaşam sürdürülmesi ancak sağlıklı ve temiz bir çevre ile mümkündür. Bunu sağlayacak olan da insanın kendisidir ve aynı zamanda anayasal bir zorunluluktur. Anayasamızın 56. maddesinde `Herkes sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir. Çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak ve çevre kirliliğini önlemek devletin ve vatandaşın ödevidir` denmektedir. Sağlıklı nesiller sağlıklı ve temiz bir çevrede yetişir. Bunun içindir ki, doğayı seven, hayvan ve bitkileri koruyan, çevresini güzelleştirmek için çaba sarf eden, yaptığı tüm işlerde çevreye karşı duyarlı ve bilinçli bir toplum oluşturmak zorundayız. Çevreyi ve doğal değerleri korumak hepimizin görevidir. Çünkü, çevre bize bir emanettir. Biz bu emaneti havasıyla, suyuyla, toprağıyla ve doğal kaynakları tükenmemiş olarak yani yaşanabilir bir dünya olarak bizden sonraki nesillere aktarma sorumluluğu taşıyoruz” dedi.
 
 
Gökhan; “Çevrenin kirlenmemesi için mücadele ediyoruz”
Çevrenin önemine dikkat çeken Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise, belediye olarak çevrenin temiz kalması için kentte önemli yatırımlar yaptıklarını belirterek; “Çevre konusunda el birliği çok önemli. Herkes çevrenin korunması noktasında katkı sağlamak zorundadır. Çevre hepimizi yakından ilgilendiren yaşamsal bir konudur. Çevreyi hep birlikte kirletmekten vazgeçip, el birliği ile nasıl koruyabiliriz ile ilgili çalışmaların sürdürülmesi kaçınılmazdır. Özellikle bir an önce çevre yatırımlarının yapılması, doğanın kirletilmemesi noktasında ne gerekiyorsa yapmak üzere çalışmalarımızı 10 yıldan beri sürdürmekteyiz. Çağdaş bir anlayışla Çanakkale`yi çöp deponi alanına kavuşturduk. Atık Su Arıtma Tesisimiz hizmete girdi. Bu çevre için çok önemli bir yatırım. Atık su sorunu olan Güzelyalı ve Dardanos ile ilgili de çalışmalarımız sürüyor” diye konuştu.
 
 
“Doğayı korumamız şart”
Maddi ve anlamsız çıkarlar için doğanın tahrip edilmesine şiddetle karşı çıkılması gerektiğini kaydeden Başkan Gökhan, çevre mücadelesi noktasında Çanakkalelilere “Doğayı korumak için verilen mücadelede en önde olun” çağrısı yaptı. Başkan Gökhan şu şekilde konuştu: “Ormanlarımızın, sularımızın ve doğamızın korunması noktasında da çok dikkatli olmamız gerekir. Bütün doğayı tahrip eden yatırımlara karşı durmamız gerekir. Bu bağlamda Çanakkale`de siyanürle altın işletilmesi sürecinde Kazdağları`nın delik deşik edilmemesi ve ormanların yok edilmemesi için ciddi mücadele sergiledik. Doğamızın, suyumuzun ve ormanlarımızın mutlaka korunması ve bizden sonraki nesle aktarılması gerekir. Yoksa oradan çıkarılacak olan iki kuruşluk altının, insanlığa hiç bir yararı yoktur. Duyarlı tüm vatandaşları da bu mücadeleye destek olmaya davet ediyorum. Termik santrallerle ilgili de ciddi sıkıntılarımız var. Termik santrallerin artmaması için çaba göstermeliyiz. Özellikle çevre noktasında çok önemli kaynaklara sahip bir ilimizdir. Dolayısıyla çevremizin korunması noktasında mutlaka bu çabalarımızda iş birliği yapmamız gerekir. Maddi ve anlamsız çıkarlar için doğanın tahrip edilmesine şiddetle karşı çıkmalıyız. Çünkü, doğa affetmiyor ve bunu bize misliyle iade ediyor. Felaketlerle karşı karşıya kalıyoruz. Çok güzel bir doğaya sahip bir il olarak ve bu ilin insanları olarak bizlerin bu mücadelede en önde olmamız lazım. Çünkü bu doğayı koruyacağız. Kim için? İnsanlık için. Sadece Çanakkaleliler için değil dünya ve insanlık için bunu korumamız şart.”
 
 
Çınar; “Çevrecilik hassas bir konu”
Çevrenin önemine dikkat çeken Vali Ahmet Çınar ise; “Çevre Günü kutlu olsun. Çevrecilik hassas bir konu. Bütün yönleriyle düşündüğünüzde hassasiyetle ele alınması gereken bir konu. Ülkemiz ve dünya açısından değerlendirdiğimizde ciddi sıkıntılar var. Çevreyi korumak hepimizin görevidir. Hepimiz tabiatı korumak zorundayız” dedi. Yapılan konuşmaların ardından yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edilirken, çevrenin korunmasında hassasiyet gösteren Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise Vali Ahmet Çınar tarafından plaketle onurlandırıldı. Halk oyunlarının ardından etkinlik pilav ikramıyla sona erdi.
Paylaş