havadurum

Başkan adaylarının finali neşeli geçti

Çanakkale Sanayici ve İşadamları Derneği (ÇASİAD) organize ettiği `ÇASİAD ile Seçime Doğru` programının finaline katılan 3 partinin belediye başkan adayları, yaptıkları espirilerle katılımcıları zaman zaman güldürdü. Programda belediye başkan adayları, Çanakkale için öncelikli olarak düşündükleri ilk 3 projeyi de kamuoyuna açıkladı.

719
Çanakkale Ticaret Borsası`nda gerçekleşen `ÇASİAD ile Seçime Doğru` isimli programın finali yoğun ilgi gördü. CHP Belediye Başkan adayı Ülgür Gökhan, AKP Çanakkale Belediye Başkan adayı Mehmet Daniş ile MHP Belediye Başkan adayı Halil Rüştü Akgün`ü ağırlayan ÇASİAD, belediye başkan adaylarına kent ile ilgili bazı sorular yöneltti. Final programının açılış konuşmasını yapan ÇASİAD Başkanı Erdal Akarsu; “Tüm adaylarımıza sesleniyorum. Çanakkalemizi marka şehir değil, markalar şehri yapmamız lazım. Bu amaç doğrultusunda ÇASİAD olarak Çanakkale menfaatine olacak olan her girişimin ve çalışmanın en büyük destekçisi olmaya söz veriyoruz. Adayları-mıza yerel seçimlerde başarılar diliyorum” dedi.
 
 
Gökhan; “Örnek gösterilen bir belediyeyiz”
Moderatörlüğünü ÇASİAD Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Türker`in yaptığı final programında konuşan mevcut Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan adayı Ülgür Gökhan, Çanakkale Belediyesi`nin örnek gösterilen bir belediye olduğuna dikkat çekti. Başkan Gökhan; “Çanakkaleli hemşerilerimiz benim söylediklerimi tasdik edeceklerdir. Çünkü, burada iki buçuk dönemden beri vaad ettiğim her yatırımı daha önce sunduğum her yatırımı yerine getirdim. Vaad etmediğim ilave yatırımları da yaptım. İki dönemdir bu kent halkına ait olan kaynakları iyi kullandım. Şu anda Çanakkale Belediyesi hem yatırım yapan hem mal varlığını arttıran hem araç ve gereçlerini yenileyen hem de hizmetini yapan bir belediyedir. Bu nedenle de örnek gösterilen bir belediyedir. Öz kaynaklarımızın oranını, toplam gelirlerimiz içerisindeki kaynaklarımızı yüksek seviyede tutan ve bütçesinin her dönem %40`ını yatırım harcamalarına ayıran ve bu haliyle de yatırımlarını sırasıyla adım adım gerçekleştiren bir belediyeyiz. Kent halkımız verdiğimiz sözlerin yerine getirildiğini görmekteler. Çanakkale`de ortaya koyduğum vaadlerimi adım adım yapabileceğimin inancını taşımakta bu kent insanı ve ciddi bir oranda da kent halkımız desteğini göstermektedir. Bu kamuoyu araştırmalarında da açıkça görülmektedir. Dolayısıyla kent halkının bana yeniden görev vereceğine ve bana güveneceğine inanıyorum” dedi.
 
Gökhan`dan Daniş`e gönderme
Daniş`e Ankara ile ilgili göndermede de bulunan Başkan Gökhan; “Sayın Daniş, gerçekten Ankara`da bir işimiz olduğunda kendisine gittiğimizde bizle beraber kapı kapı dolaşmıştır. Bunu ilk defa söylemiyorum. Her zaman bunu söylemişimdir. Onun için bir milletvekili olarak Ankara`daki iktidar olma gücünü Çanakkale`deki işler için kullanmıştır. Ankara`da 4 milletvekillimizle birlikte yaptığımız bazı girişimler olmuştur. Onun için sayın Daniş, Ankara`da bize lazımdır ve orada olmaya devam etmeli. Önümüzdeki süreçte Çanakkale ile ilgili işler için Ankara`da kendisiyle birlikte buluşacağız” diye konuştu.
 
Akgün projelerini açıkladı
Çanakkale için düşündüğü öncelikli 3 projeyi açıklayan MHP Belediye Başkan adayı Halil Rüştü Akgün; “MHP olarak belediyeyi aldığımızda öncelikli işimiz, kentin temel sorunu olan yol, otopark, yeşil alanların çözümü ile ilgili yani alt yapı düzenlemesinin kentsel dönüşümünde bir şans olduğu gerçeğinden yola çıkarak parça parça değil, kent ölçeğinde ele alınarak temel prensiplerin kurulacak bir aksiyon gurubu ile beraber belirlenerek başlatılması. İkinci önceliğimiz ise, çarşı esnafını rahatlatacak meydan projesidir. Meydan Projesi`nde hem yeraltına alınacak olan 2 bin 500 araçlık bir otopark hem de yerüstünde Fen Lisesi`nin olduğu bölgede kentin sosyal ve kültürel bir gösteri merkezi yani Troya Görsel Sanatlar Merkezi adı altında bir gösteri merkezi. Kent insanının rahatlıkla gezebileceği Sarıçay`ın ve etrafının ıslahı ve düzenlenmesi ile ilgili çalışmalarımız olacak” dedi.
 
Gökhan; “Stratejik plan, yatırım önceliklerimizi belirleyecek”
Yeni meclisin oluşmasının ardından yeni projeler için stratejik plan yapacaklarını kaydeden Başkan Gökhan; “Stratejik plan bizim yatırım önceliklerimizi belirleyecektir. Çünkü, bütçelerimizi stratejik plana göre yapmak zorundayız. Bütçeyi de meclis yapar. Dolayısıyla bir kere stratejik plana uygun bütçe çalışması için stratejik planımızı yapmak zorundayız. Bu arada stratejik plana bağlı olmaksızın, şu anda süren 3 tane yatırımımız var. Cumhuriyet Meydanı ile İskele Meydanı`nın proje yarışmasıyla planları hazırlandı. Bunları yapacağız. Belediye binası da ihale süreci içerisinde. Köy Hizmetleri`nin oradan Kepez`e kadar gidecek olan kordonboyu sahil yolunun çalışması projelerimiz içerisinde yer alacaktır. Ama diğer projelerimizi stratejik planı yaptıktan sonra gerçekleştirmeye başlayacağız” şeklinde konuştu.
 
Daniş; “Kültür Park`ı kazandıracağız”
AKP Çanakkale Belediye Başkan adayı Mehmet Daniş ise şu şekilde konuştu: “Çanakkale`ye proje kitapçığımızda yer alan Kültür Park`ı kazandıracağız. Bugünkü Halk Bahçesi`nin yaklaşık 3,5 katına yakın bir yeşil alan ve altında yeraltı otoparkları kazanmış olacağız. Öncelik sırasına göre ilk projemiz budur. İkinci projemiz ise, Sarıçay Projesi`dir. Sarıçay da kültürel sosyal alanlar olacak. Ancak en önemli teması ise Sarıçay`daki bütün ticari işletmeleri, yeme içme sektörü ve hediyelik eşya satışı dahil kadınlar tarafından yapılacak. Bunun çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Üçüncü projemiz de DSİ Projesi`dir. DSİ`nin olduğu alanı Sosyal Tesis Alanı yapacağız. Burada hem Çanakkaleliler çocuklarıyla birlikte haftasonlarını keyifli bir şekilde geçirebilecekler. Çanakkale`nin en güzel yeri burası. Yine burada çocukların eğlenebileceği ve sosyal merkezleri içeren Aile Yaşam Merkezi`miz olacak. Devamında ise daha önce 250 bin nüfustan daha az şehirlerde olmaz diye itiraz gören Çanakkale Ray`ın çalışmalarına hemen başlayacağız.” 3 partinin belediye başkan adaylarının yaptığı espiriler nedeniyle neşeli geçen `ÇASİAD ile Seçime Doğru` programı katılımcıların yönelttiği soruların ardından sona erdi.
Paylaş