Başka bahara kaldı

Merkez Ortaokulu`nu geri isteyen Cevatpaşa Mahallesi sakinleri, dün İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş ile görüştü. Memiş`in makamında yapılan görüşmede okul ile ilgili olumlu yanıt alamayan mahalle sakinleri, görüşmenin ardından Truva Atı`nın önünde bir basın açıklaması yaparak okullarının geri verilinceye kadar eylemlerine devam edeceklerini ifade ettiler.

782
Çanakkale`de `Merkez Ortaokulu`muzu Geri İstiyoruz` isimli kampanya başlatan ve yaklaşık iki aydır okul için eylemler düzenleyen Cevatpaşa Mahalle Meclisi Grubu, kampanya kapsamında topladıkları imzalarla birlikte İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş`in karşısına çıktı. Cevatpaşa Mahalle Meclisi Grubu`nu makamında ağırlayan Memiş, Cevatpaşa Mahallesi sakinlerinin okul hakkındaki taleplerini dinledi. Yaklaşık 1 saat süren görüşmeden herhangi bir olumlu cevap alamayan Cevatpaşa Mahalle Meclisi Grubu düzenlediği basın açıklamasın, İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş ile yaptıkları görüşmede gündeme gelen okul ile ilgili detayları kamuoyuyla paylaştılar.
 
 
"Eylemlerimiz sürecek"
İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş ile yaptıkları görüşmeden olumlu bir sonuç alamadıklarını belirten Cevatpaşa Mahalle Meclisi Başkanı Şevket Ağan; Merkez Ortaokulu`nun ismiyle birlikte geri verilinceye kadar eylemlerini sürdüreceklerini ifade ederek; "İl Milli Eğitim Müdürü sayın Zülküf Memiş ile bir görüşme yaptık. Görüşmemizde kendisine Merkez Ortaokulu`nu hemen istediğimizi ilettik. Fakat kendilerinden bir buçuk sene gibi zaman sonra size bunu iletirim dedi ama Sayın Memiş bir buçuk sene içerisinde görevinde olur mu olmaz mı? bunu bilemediğimiz için görüşmeden pek olumlu ayrılmadık. Ama biz Cevatpaşa Mahalle Meclisi Gurubu olarak okulumuz geri verilinceye kadar eylem ve çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Merkez Ortaokulu`nu her zaman isteyeceğiz ve bundan vazgeçmeyeceğiz. Mahallemizde ihtiyaç olan Merkez Ortaokulu`nu ismiyle birlikte istiyoruz. Müdür beyde bunun olacağını söyledi ama bir buçuk sene sonra bunun olabileceğini söyledi. Ama biz okulumuzu şu anda istiyoruz. Eylemlerimize devam edeceğiz ve tüm kent halkını destek olmaya bekliyoruz" diye konuştu. Ağan, Merkez Ortaokulu için başlatılan imza kampanyası kapsamında toplanan 5 bin imzayı ise İl Milli Eğitim Müdürlüğü`ne teslim ettiklerini sözlerine ekledi.
 
 
Mantaş; "Siyasi kararlar veriyorlar"
Merkez Ortaokulu ile ilgili siyasi kararlar alındığını ve bu kararların sanki yasaymış gibi değiştirilmediğine dikkat çeken Eğitim İş Çanakkale Şube Başkanı Ahmet Mantaş; "Zülküf Memiş bey daha önceki İl Milli Eğitim Müdürleriyle yapmış olduğumuz görüşmeleri `Eskiler beni ilgilendirmiyor` diye söyledi. Biz de kendisine şunu söyledik; 2015 yılında genel seçimler var. Siz değişirseniz, sizden sonra gelen müdürlerde aynı şeyi söylerse ne yağacağız dedik. Kendisi bilmiyorum ama takipçisi olacağım dedi. Ama sözün uçtuğunu biliyoruz. Kararlar alınmış ve bu kararlar sanki yasaymış gibi değiştirilmiyor. Cevatpaşa Mahallesi`nde üç tane ilkokul var. 3 okulun 4. sınıfından mezun olan öğrenci sayısı 305. Ama Cevatpaşa Mahallesi`nde 305 öğrencinin gidebileceği bir ortaokul yok. Cevatpaşa Mahallesi`ndeki çocuklar Esenler Mahallesi`ndeki Cevatpaşa Ortaokulu`na gidecek. Böyle saçma bir durum olabilir mi? İl Milli Eğitim Müdürlüğü buna çare üretemiyor. Eli kolu bağlı. Siyasi kararlar veriyorlar. 350 kişilik olan okulu, 75 kişilik İmam Hatip`e tahsis edebiliyorlar. Bunun için herhangi bir istatistik bilgiyi ön görmüyorlar. Bu konuda rahat olabiliyorlar. Ama Cevatpaşa Mahallesi`nin kendi öğrencisine bunu reva görüyorlar" dedi.
 
"Bir kaos ortamı bekliyoruz"
"Yeni eğitim öğretim yılı başlayınca bir kaos ortamının olacağını bekliyoruz" diyen Mantaş; "Müdürler görevden alındı. Önümüzdeki dönemde görev alacak olan idarecileri önemli sorunlar bekliyor. Ama İl Milli Eğitim Müdürü bir sürü proje anlatıyor ama ayağı yere basacak şeyler değil. En büyük sorunlar İl Milli Eğitim Müdürlüğü`nün tepesinde ama yönetende çaresiz bir şekilde bekliyor. Cevatpaşa Mahallesi`ndeki Merkez Ortaokulu`nu istiyoruz. Çalışma Grubu olarak bu mücadeleyi yükselteceğiz. Bir adım daha ileri götüreceğiz. Okullar açıldığında mahallenin tamamının tepkisiyle karşılaşacaklar. Gittikleri her yerde `Neden Merkez Ortaokulu`nu açmadınız` diye tepkiyle karşılaşacaklar. Lütfen bu soruna çözüm üretsinler. Kendisi söyledi burada bunu deklere ediyorum. Merkez Ortaokulu`nun ismini ve binasını iade edeceğini basın yoluyla açıklayacak. Bu açıklamayı kendisinden bekliyoruz. Mücadelemize kaldığımız yerden daha hızlı bir şekilde devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
Paylaş