havadurum

Basın Enstitüsü Derneğinden Kınama

Dünya Yazarlar Birliği (PEN) Türkiye Merkezi’ne piyanist Fazıl Say’ın yargılanmasını eleştiren 3 Haziran 2012 tarihli açıklaması nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından TCK’nın 301’nci maddesinden soruşturma açılması nedeniyle Basın Enstitüsü Derneği yazılı bir açıklma yaparak basın ve ifade özgürlüğü konusunda kaygılarını paylaştı.

576
Cumhuriyet Başsavcılığının, PEN açıklamasındaki ifadelerin TCK`nın 301. maddesinin ikinci fıkrasında yer alan "TC hükümetini, devletin yargı organlarını, askeri veya emniyet teşkilatını alenen aşağılamak” suçuna girdiğine hükmederek, bu maddeden soruşturma açıldığını belirten Basın Enstitüsü Derneği” Bu soruşturma Türkiye’de son zamanlarda artan basın ve ifade özgürlüğüne yönelik saldırılara bir yenisini eklemiştir.
 
Basın Enstitüsü Derneği olarak Adalet Bakanlığı’nı bu soruşturmanın bir davaya dönüşmesine izin vermemeye ve Türkiye’nin basın ve ifade özgürlüğü koşullarının daha kötüleşmesine engel olmaya çağırıyoruz” dedi.
 
Yeni Akit Gazetesine yapılan saldırıya kınama
"Yeni Akit gazetesinin basıldığı İstanbul Bağcılar`daki matbaa tesislerine kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişilerce bomba atılmasına ilişkin yapılan yazılı açıklamada “Bu saldırıyı kınıyoruz.Yeni Akit`e yönelik saldırının fail ve planlayıcılarının en kısa sürede ortaya çıkarılıp adalete teslim edilmeleri için yetkilileri göreve çağırıyoruz” denildi.
Paylaş