havadurum

Basın açıklamasına çağrı...

KESK Çanakkale Şubeleri, Çanakkale Çevre Platformu Bileşenleri Salı günü Cumhuriyet Meydanı’nda saat 12.30 yapılacak kitlesel basın açıklamasına katılım çağrısı yaptı.

413
15 Mart günü saat 10.00’da Lapseki Şahinli köy kahvesinde yapılacak, Eczacıbaşı Endüstriyel Hammaddeler Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından açılıp işletilmesi planlanan “Altın – Gümüş Madeni Ocağı ”projesi ile ilgili olarak Çevresel Etki Değerlendirmesi toplantısı öncesinde yaşam savunucuları  duyarlık noktasında çalışmaları elden bırakmıyor. Şahinli Köyünün içme sularını sondaj aşamasında kullanılmaz noktaya getiren altın madencileri şimdi de halkın karşısına çıkmaya hazırlanıyorlar.
 
Bu süreçte KESK Çanakkale Şubeleri, Çanakkale Çevre Platformu Bileşenleri   bir çağrı yaparak  Salı günü yapılacak olan “Çanakkale İli Lapseki İlçesi, Kocabaşlar Köyü civarında, Esan Eczacıbaşı Endüstriyel Hammaddeler Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından açılıp işletilmesi planlanan “ Altın – Gümüş Madeni Ocağı ”projesi ile ilgili olarak yeniden yapılacak Çevresel Etki Değerlendirme toplantısı için basın açıklamasına herkesi davet ediyoruz” dediler.
Paylaş