Başhekim öyle bir açıklama yaptı ki!

Kulak-Burun-Boğaz servisinde ortaya çıkan fotoğraflar üzerine gazetemize açıklamada bulunan Devlet Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Nazır Çoban, ilginç iddialarda bulundu. Çoban, “Yani biz özellikle yasaklıyoruz ama hasta yakınları yemek falan getirdiklerinde böceğe sebep oluyor. Biz hastaneyi ayda bir ilaçlıyoruz” dedi. Çoban ayrıca, “insanımız temiz olmadığı için her ne kadar yaparsanız yapın, bu tür şeyler dışarıdan bile gelebiliyor” diyerek de trajik bir gaf yaptı.

1301
Çanakkale Devlet Hastanesi`nin Kulak-Burun-Boğaz servisinde ortaya çıkan kirlilik fotoğrafları herkesi hayrete düşürürken, Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Nazır Çoban, yaptığı açıklama ile hayretleri daha da artıracağa benziyor. “Lavabolarındaki böceklerden, koridor korkuluğundaki serum şişelerine, taşan çöplüklerden, yatakların hijyenden yoksun durumuna kadar Çanakkale Devlet Hastanesi`nin halini gözler önüne seren bu fotoğraflar hastaların kendileri tarafından çekildi. Çanakkale Devlet Hastanesi Kulak-Burun-Boğaz servisinde yatmakta olan hastaların tedavi süreçlerini geçirdikleri ortamın, hastalıklara çözüm olmanın ötesinde insan sağlığı açısından ne kadar tehlikeli olduğunu sorgulatıyor” şeklinde yayınladığımız haberin ardından Gazetemiz Çanakkale OLAY`a açıklamalarda bulunan Çanakkale Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Nazır Çoban, “Çok yoğun olduğu için olabilir. Onunla ilgili bilgim yok. Ancak bize başvuru olduğunda gerekeni yapıyoruz. Yine de ben konuyla ilgileneceğim” dedi.
 
 
“Biz de gerekeni yapardık!”
Hastanedeki kirlilikle ilgili olarak kendilerine başvurulmadığını dile getiren Çoban, “Konuyla ilgili bize başvurulsaydı biz gerekeni yapardık. Bu tür şikayetler zaman zaman oluyor. Özellikle ameliyat günlerinde hastanenin yoğun olduğu zamanlarda şikayetler oluyor. Ben konuyla ilgilileneceğim. Ancak ilgili vatandaş bize gelebilirdi, şuana kadar o konuyla ilgili herhangi bir bilgi gelmedi” demekle yetindi.
 
İşte Çoban`a göre böceklerin nedeni?
“O gün yoğunluktan dolayı olabilir” diyen Çoban, böceklerin nedeni olarak dışarıdan getirilen yemekleri hedef gösterdi. Çoban ayrıca, “Bir de zaman zaman hasta refakatçileri yanlarında yemek getiriyorlar. Yani biz özellikle yasaklıyoruz ama hasta yakınları yemek falan getirdiklerinde böceğe sebep oluyor. Biz hastaneyi ayda bir ilaçlıyoruz. Ama maalesef insanımız temiz olmadığı için her ne kadar yaparsanız yapın, bu tür şeyler dışarıdan bile gelebiliyor. Ben yine de ilgileneceğim konuyla” açıklamasında bulundu.
Paylaş