havadurum

Başhekim açığa alındı, Gökçeada ayakta

Gökçeada Devlet Hastanesi Başhekimi Hakan Eyi’nin açığa alınması ada halkını ayaklandırdı. Görevinden alınan Hakan Eyi, adada çiftçilik yapmaya başlarken, ada halkına 8 yıldan bu yana hizmet veren Eyi’nin görevden alınmasına tepkiler çığ gibi büyüyor.

1795
 
Hizmetler aksadı
Bu güne kadar adada görev yapan tüm başhekimlerin toplamından daha fazla hizmet yapan ve adeta Gökçeada halkı ile özdeşleşen Başhekim Hakan Eyi’nin görevden alınmasının kendilerini derinden üzdüğünü belirten Gökçeada halkı, hastanedeki hizmetlerin aksadığını ileri sürdü.
 
Gökçeada’da çiftçilik yapıyor
Gökçeada Devlet Hastanesi Başhekimliği görevinden alınan Hakan Eyi, adada çiftçilik yapmaya başladı. Gökçeada halkı ile özdeşleşen eski Başhekim Hakan Eyi’nin görevden alınmasının ardından normal hayatına çiftçi olarak devam ediyor. Uğurlu`da kardeşine ait arazide Hakan Eyi’nin çiftçilik yaptığını gören ada halkı ise, sağlık hizmetinde başarılı olan bir başhekimin görevden alınmasına isyan ediyor.
 
 
Gökçeada halkına 8 yıldan bu yana hizmet veren Gökçeada Devlet Hastanesi Başhekimi Hakan Eyi’nin görevden alınması tepkilere yol açtı. Bu güne kadar adada görev yapan tüm başhekimlerin toplamından daha fazla hizmet yapan ve adeta Gökçeada halkı ile özdeşleşen Başhekim Hakan Eyi’nin görevden alınmasının kendilerini derinden üzdüğünü belirten Gökçeada halkı, hastanedeki hizmetlerin aksadığını ileri sürdü. Açığa alınan Başhekim Hakan Eyi’nin yeniden göreve başlamasını isteyen vatandaşlar; “Adamızda, uzun yıllardır bir Devlet Hastanesi bulunmaktaysa da, hastanemizin yeterli sağlık personeli ve özellikle de hekim, uzman hekim bulundurabilmesi her dönem mümkün olamamıştır. Halen hastanemizde görevli olan on iki hekimden onu, yedi uzman hekimden beşi zorunlu hizmet uygulaması çerçevesinde Adamızda bulunmaktadır ve bir buçuk yıllık mecburi hizmet süreleri bittiğinde, daha öncekilerde olduğu gibi tayin isteyecek hekimlerdir. Son beş yılda hastaneye 50 civarında hekim ataması yapılmış olup, tamamına yakını istifa ya da tayin yoluyla kısa sürelerde hastaneden ayrılmışlardır. Diğer yandan, Gökçeada’da sağlık hizmeti sunumu bir çok açıdan özelliklidir. Az sayıda ve kimlikleri sürekli değişen personelle, Adanın stratejik önemdeki bu hizmetini kesintisiz ve geliştirerek sürdürebilmek, Adanın sıra dışı konumundan kaynaklanan diğer hastanelerden çok farklı sorun ve ihtiyaçlarını Sağlık Bakanlığına ve yerel aktörlere aktararak, çözüm önerileri götürebilmek Gökçeada’da sağlık teşkilatının istikrarlı ve gayretli bir yönetimi olmasını gerektirmektedir” dediler.
 
“Gökçeada Devlet Hastanesi son sekiz yıldır düzenli bir gelişme göstermiştir” diyen Gökçeadalılar Başhekim Eyi’nin ada halkının sevgisini kazandığını da dile getirdiler.
 
Sorunun çözümü için, Sağlık Bakanlığı Birinci Hukuk Müşaviri Sn. Adem Keskin’in şifai olarak olumlu görüş belirtmiş olmasına rağmen, sorun halen çözümlenememiş ve belirsizlik halini alması ise dikkat çekiyor. Adada başhekimlik yapmış olan hekimlerın kaldıkları süreler ise şu şekilde: “Hakan Ortakan 3 yıl, Ahmet Çıloğlu 3 yıl, Seher Tabanlı 2 yıl, Hulusi Levent 3 yıl, Oya Sarıkaya 2 yıl, Hakan Eyi 8 yıl.”
 
 
Paylaş