Başarı ÇOMÜ’nün mü?
ÇOMÜ yönetimi ÖSYM Başkanlığı 2012 TUS (Tıp’ta Uzmanlık Eğitimi Sınavı) istatistiklerini baz alarak, “Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi’nin 53 tıp fakültesini geride bırakarak 7. sırada yer aldığını” açıkladı.Cerrahpaşa Tıp Fakültesi bünyesinde okuyup, sadece etiketlerinin ÇÖMÜ olduğu öğrencilerin bu başarısı ne kadar ÇOMÜ’nün başarısı olarak gösterilebilir sorusu tartışmalara neden oldu. 2007 yılında Çanakkale’de eğitime başlayan Tıp Fakültesi henüz kendi olanakları ile mezun verip bu konudaki başarısını ortaya koyacak bir performans yaratmamışken sahiplenen bu başarının akademik olarak etik olmadığı belirtilirken, aynı başarının gelecek yılın sonunda sınavlara girecek ÇOMÜ’nün gerçek öğrencileri tarafından da gösterilmesi temenni edildi.
60 Tıp Fakültesi arasında bir uzmanlık eğitim programına yerleşme oranına göre Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi ardından 7. sırada yer aldıklarını açıklayan ÇOMÜ Tıp Fakültesi’nin bu açıklaması tartışma yarattı. 2007 yılında Çanakkale’de eğitime başlayan ÇOMÜ Tıp Fakültesi Çanakkale’den henüz hiç mezun vermemiş iken Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde sadece ÇOMÜ etiketi ile okuyan öğrencilerin başarısını ÇOMÜ’ye mal etmek akademik çevrelerde etik olarak karşılanmadı. TUS sınavlarında başarılı olan öğrenciler Cerrrahpaşa Tıp Fakültesi’nin öğretim üyelerinin çabaları yine o üniversitenin teknik alt yapısı ve imkanları ve yine Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin öğrenci sosyal hayatının getirmiş olduğu imkanlar ile bu başarıyı yakalamış iken, bu başarının ÇOMÜ başarısı olarak sunulması başta emeği geçen öğretim üyeleri olmak üzere Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne karşı bir saygısızlık olarak değerlendirildi.
ÇOMÜ’nün 2007 yılında Çanakkale’de eğitime başlayan gerçek öğrencileri önümüzdeki yıl sınavlara girecek
ÇOMÜ yönetiminin bu açıklama ile bir risk daha aldığını belirten akademik çevreler.” ÇOMÜ daha kendi bünyesinden mezun vermemiş ve bu anlamda kendi performansı konusunda bir ölçütü olmadan Cerrahpaşalı ÇOMÜ öğrencilerinin bu başarısını kendi başarısıymış gibi deklere etmesiyle önümüzdeki yıl sınava girecek gerçek öğrencileri nezdinde kendilerini de riske sokmuşlardır” değerlendirmesi yaptılar. Eğer bu başarıya uygun bir başarı sağlanamaz ise o zaman ‘ne oldu da bu başarı düştü’ sorusunun cevabını kim verecektir şeklinde değerlendirme yapan akademik çevreler bu açıklamanın talihsiz bir değerlendirme olduğunu belirttiler.