Baro, raporunda da ÇED toplantısındaki şiddete vurgu yaptı

Çanakkale Barosu Çevre Komisyonu, Kirazlı ÇED toplantısıyla ilgili raporunu açıkladı. Kirazlı da gerçekleşen ÇED toplantısına Çanakkale Barosu Çevre Komisyonu üyeleri Şebnem Çıtak ile Av. Alper Gür katıldı. Çanakkale Barosu adına 28.08.2012 tarihindeki ÇED toplantısında yer alan Çevre Komisyonu üyesi Şebnem Çıtak, toplantı ile ilgili hazırladığı raporu kamuoyu ile paylaştı. Açıklanan raporda ÇED toplantısı öncesinde köy halkının katılımını engellemeye çalışan güvenlik görevlilerinin, baronun mensubu avukatlara karşı da aynı engelleyici tutumu sergilediği bildirildi.

572
Kirazlı da gerçekleşen ÇED toplantısına Çanakkale Barosu Çevre Komisyonu üyeleri Şebnem Çıtak ile Av. Alper Gür katıldı. Çanakkale Barosu adına 28.08.2012 tarihindeki ÇED toplantısında yer alanÇevre Komisyonu üyesi Şebnem Çıtak, toplantı ile ilgili hazırladığı raporu kamuoyu ile paylaştı. Açıklanan raporda ÇED toplantısı öncesinde köy halkının katılımını engellemeye çalışan güvenlik görevlilerinin, baronun mensubu avukatlara karşı da aynı engelleyici tutumu sergilediği bildirildi.
 
Kısa süren engelleme sonrasında, görev alan avukatların toplantıyı sorunsuz bir şekilde takip ettiği ifade edilen raporda şu ifadelere yer verildi: “28/08/2012 tarihinde, Çanakkale merkeze bağlı Kirazlı köyünde “Kirazlı altın ve gümüş madeni kapasite artışı projesi" adıyla gerçekleştirilen Halkın katılımına yönelik ÇED toplantısı gerçekleştirilmiştir. Toplantı yeri Kirazlı köyü Muhtarlığı binası olup, toplantının güvenliği amacıyla, toplantıya katılacakların toplantının yapılacağı salona girişi sırasında kontrolleri Maden arama şirketinin temin ettiği Özel güvenlik Şirketi görevlilerince sağlanmıştır. Çanakkale Barosu Çevre Hakları Komisyonu üyeleri gözlemci sıfatıyla katılmak istedikleri toplantıya, özel güvenlik görevlerinin köy halkının katılımını engellemeye çalıştıkları sırada baronun mensubu avukatlara karşı da engelleyici tutumu ile karşılaşmışlardır. Kısa süren bu gerginlik ve engelleme sonrasında Çanakkale Barosu Çevre Hakları Komisyonu üyesi Av. Alper Gür ile Av. Şebnem Çıtak toplantıya katılmış olup, toplantı sonuna kadar toplantıyı sorunsuzca takip edebilmişlerdir.”
Paylaş