havadurum

Baro’da devir teslim

Çanakkale Baro Başkanlığı`nda düzenlenen törende eski Baro Başkanı Avukat Tülay Ömercioğlu görevini, Baro Başkanlığı seçimleri sonucunda aldığı 175 oy sonucunda başkanlık seçimini kazanan Avukat Bülent Şarlan’a devretti.

579
 
Çanakkale Barosu’nda görev yapan eski Baro Başkanları ve çok sayıda avukatın katıldığı törende üç dönem Çanakkale Baro Başkanlığı görevini sürdüren Av.Tülay Ömercioğlu yaptığı konuşmada Çanakkale Barosu’nun güçlü bir baro olduğunu belirterek, bunun en somut göstergesinin 307 üye sayısına sahip olan bir oluşum içinde Türkiye Barolar Birliği’nde Genel Sekreter çıkarması olduğunu kaydetti.
 
Ömercioğlu Yeni Baro Başkanı Şarlan’ın aynı zamanda stajyeri olmasından dolayı ayrı bir gurur duyduğunu belirterek: “Boynuz kulağı geçermiş. Bülent Şarlan’ın iş hayatında gösterdiği başarıyı yeni görevinde de göstereceğine ve Baromuzu daha yükseğe taşıyacağına inanıyorum” dedi.
 
Çanakkale Barosu’nu iyi yerlere getirmek için çalışacaklarını dile getiren Yeni Baro Başkanı Bülent Şarlan, “İlkeli yönetim ve etkin hizmet sloganıyla, mesleğimiz için Baro yönetimine talip olduk. Meslektaşlarımızın teveccühleri ile bu onurlu göreve seçildik. Bundan dolayı şahsım ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım adına bizleri destekleyen ya da desteklemeyen her meslektaşıma içten şükranlarımı sunuyorum. Yeni yönetim olarak bizler bir elinde kılıcı, bir elinde terazisiyle gözleri kapalı Adalet Tanrıçası gibi olmaya kararlıyız. Ben ve Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlar; gözlerimiz kapalı, elimizde teraziyle; herkese adil, herkese tarafsız, herkese eşit mesafede duracağız. Yine o gün belirttiğim gibi kılıç da meslektaşlarımızda olacaktır. Söylediklerimizin arkasında durmazsak, kılıcı ilk, bizim boynumuza vurmalarını yineliyoruz. Bugün eski başkanımız Sayın Tülay Ömercioğlu’ndan ve Yönetim Kurulundan görevi devralıyoruz. Sayın Başkanımız sadece mesleğimiz için değil kadınlarımız içinde özel bir örnektir. Baromuzun bir kadın Avukatı, 3 dönem üst üste başkan yapması benim Çanakkale Barosunda en gurur duyduğum noktalardan biridir. Kendileriyle birlikte Yönetim Kurulunda görev alan meslektaşlarımız da hem mesleğin saygınlığını hem baro yöneticisi olmanın ehliyetini taşıyan dostlarımızdır. Verdikleri hizmetlerden dolayı kendilerine ayrı ayrı teşekkür etmeyi borç bilirim.” dedi.
Paylaş