havadurum

Barışın kentine "TOP"lu giriş!

Üniversite kavşağına, kentin İzmir girişine, en işlek kapısına, ikinci topumuz yerleştirildi. Birinci topumuzun Cumhuriyet meydanında, iskeleden kente gelenlere doğrultulmasından sonra, şimdi de İzmir istikametinden kentte gelenlere yeni topumuzu doğrultmuş bulunuyoruz.

927
Bu uygulama noktasında görüş belirten kentliler; “Toplar; kışlalarda, kalelerde ve tabyalarda bulunur, kentin meydan ve geçiş kamusal alanlarında estetik ürünlerin sergilenmesi doğru olanıdır. Ayrıca, hani nerde barışın kenti ve barış kültürümüz olsun şiarı ve bu şiarı dillendiren belediye erki” diyerek tepki gösterdiler.
 
Kentin kimliğine ‘savaş, kan’ üzerinden müdahale
Bu uygulamanın arkasındaki gerçekler olarak da;”birileri bu kentin kimliğine ‘savaş, kan’ üzerinden müdahale etmek istiyor... Hissediyoruz her yönlü saldırı kentin çağdaş gidişine, ilerici yaşam kültürüne çomak sokmak üzerine kurgulu. Bu operasyon buradan besleniyor.” yorumları yapıldı.
 
 
Birinci topumuzun Cumhuriyet meydanında, iskeleden kente gelenlere doğrultulmasından sonra, şimdi de İzmir istikametinden kentte gelenlere yeni topumuzu doğrultmuş bulunuyoruz. Birinci top 1982 yılında şimdilerde yargılanan askeri rejimin yukarıdan inmeci dayatmacı kararıyla monte edilmişti, peki bu top 2013 yılının hangi eşdeğer anlayışın ürünüdür? Kim vermiştir bu kararı? Kime sorulmuştur? Barışın Kentinde “barış kültürümüz olsun” ilkesi ile vizyon yaratmaya çalışanlar hiç mi görmezler? Bu sorular şimdi cevap beleyen konular arasında…
 
Bu uygulama noktasında görüş belirten kentliler; “toplar; kışlalarda, kalelerde ve tabyalarda bulunur, kentin meydan ve geçiş kamusal alanlarında estetik ürünlerin sergilenmesi doğru olanıdır. Ayrıca, hani nerde barışın kenti ve barış kültürümüz olsun şiarı ve bu şiarı dillendiren belediye erki” diyerek tepki gösterdiler. Bu uygulamanın arkasındaki gerçekler olarak da;”birileri bu kentin kimliğine ‘savaş, kan’ üzerinden müdahale etmek istiyor... Hissediyoruz her yönlü saldırı kentin çağdaş gidişine, ilerici yaşam kültürüne çomak sokmak üzerine kurgulu. Bu operasyon buradan besleniyor.” yorumları yapıldı.
Paylaş