havadurum

Barış savunucuları saldırıya uğradı

Çanakkale’de stant açarak “Bu savaş bizim savaşımız değil” imza kampanyası çalışması yürüten TKP Çanakkale İl örgütü üyeleri yaklaşık 40 kişilik bir grup tarafından saldırıya uğradı.Bir kez daha görüldü ki ; ülkemizde barıştan yana olmak bazı güçleri rahatsız ediyor.TKP Çanakkale İl Örgütü bir açıklama yaparak, saldırıyı kınadı,“Barışın sesini kısamayacaksınız, boyun eğmeyeceğiz” dedi.

924
Yaklaşık üç haftadır Çanakkale’de Mümtaz Pirinççiler Meydanı’nda imza standı açarak Çanakkale halkını Suriye’ye yönelik iç savaş kışkırtıcılığı yapanlara, Türkiye’yi Suriye’de bir mezhep boğazlaşmasının başrol oyuncusu yapmak isteyenlere dur demeye çağıran bir siyasi çalışma yürüten TKP üyelerinin bulunduğu alana slogan atarak yaklaşan grup, TKP üyelerine taş ve sandalye fırlatarak saldırdı. Saldırgan grup esnafın araya girmesi ve tepki göstermesi üzerine slogan atarak alandan uzaklaştı. Saldırının ardından TKP üyeleri imza kampanyasına devam etti. Olay sırasında yaralanan iki TKP üyesi suç duyurusunda bulundu.
 
TKP’den olayla ilgili açıklama
“Çanakkale’de üç haftadır “Bu savaş bizim savaşımız değil” imza kampanyası çerçevesinde Çanakkale halkını Suriye’ye yönelik iç savaş kışkırtıcılığı yapanlara, Türkiye’yi Suriye’de bir mezhep boğazlaşmasının başrol oyuncusu yapmak isteyenlere dur demeye çağıran bir siyasi çalışma yürütüyoruz. Standımızın bulunduğu Mümtaz Pirinççiler Meydanı’na “Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganı atarak gelen 40 kişilik faşist bir grup tarafından üyelerimize yönelik saldırı gerçekleşti. Taş ve sandalye fırlatarak saldıran grup, esnafın araya girmesi ve tepki göstermesi üzerine yine alandan slogan atarak uzaklaştı. Olay sırasında ve sonrasında çevrede bulunan polisler yürüyüş yapan saldırgan gruba müdahale etmemiştir. Saldırı sonucu iki arkadaşımız hafif yara aldı. Yaralanan iki arkadaşımız emniyete giderek suç duyurusunda bulunurken, imza toplamaya devam edildi”.
 
Barışın sesi susmayacak
“Emperyalistlerin Suriye’ye yönelik saldırgan tutumları devam ederken, ülkemiz AKP eliyle bu saldırganlığın parçası haline getirilirken, Türkiye sınırında AKP’nin beslediği ve silahlandırdığı terör gruplarının kışkırtmalarıyla savaş çığırtkanlığı yapılırken; barışı savunanlara, ülkemizin emperyalizmin çıkarları için AKP eliyle savaşa sürüklenmesine hayır diyenlere saldırılmıştır. ABD rotasından çıkamayan savaş kışkırtıcılarına sesleniyoruz; Barışın sesini kısamayacaksınız, size boyun eğmeyeceğiz. Barıştan yana tüm Çanakkale halkını savaş borazanlarına, barışın sesini kısmaya çalışanlara karşı birlik olmaya, AKP’nin savaş politikalarını boşa çıkarmaya davet ediyoruz”
Paylaş