havadurum

Barış güvencinleri ile yola çıkıldı...

Cumhuriyet Halk Partisi`nin Barbaros Mahallesi`ndeki seçim ofisi şölen havasında açıldı. Açılışta gökyüzüne barışın simgesi beyaz güvercin uçuran Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Çanakkale`de insan haklarına saygılı, özgür, demokrat bir yaşam biçiminden vazgeçmeyeceğiz” dedi.

764
 
Yerel seçimlere kısa bir süre kala Cumhuriyet Halk Partisi, seçim ofisi açılışlarının startını muhteşem bir organizasyonla yaparken, açılışa katılanlar düdükler çalıp, ıslıklar eşliğinde `Hırsız Var` diyerek AKP hükümetini protesto ederek tepkilerini dile getirdiler. CHP`nin Belediye Başkan adayı Ülgür Gökhan`ın yoğun sevgi gösterisiyle karşılandığı Barbaros Mahallesi`nde seçim ofisinin açılışına Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, Bayramiç Belediye Başkanı İsmail Sakin Tuncer, Erenköy Belediye Başkanı Alaattin Özkurnaz, Kumkale Belediye Başkanı Süleyman Erte, CHP İl Başkanı Hamza Karagöz, CHP Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri, muhtarlar, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Seçim ofisinin açılışında yoğun sevgi seliyle karşılaşan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, açılışta yaptığı konuşmada; `Çanakkale`yi AK Belediyecilikle tanıştıracağız` diyen AKP`nin Belediye Başkan Adayı Mehmet Daniş`e de sert göndermelerde bulundu. Açılış konuşmasını yapan CHP Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder; “Barbaros Mahallesi seçim ofisinin açılışını şölen havasında yapmanın gururunu yaşıyoruz. İlçe Başkanınız olarak bundan böyle sizin bu azminizi gördükten sonra örgütümüze destek olmaya ve yanımızda olmaya davet ediyorum. Birlik olalım ve önce yerelde daha sonra genelde iktidar olalım” dedi.
 
 
Karagöz; “Özgürlüğümüzü kaptırmaya niyetimiz yok”
“Bu kentte yaratmış olduğumuz çağdaş yaşam tarzımızı kimseye peşkeş çektirmeyeceğiz” diyen CHP İl Başkanı Hamza Karagöz ise; “Çağdaş yaşam tarzımızı, özgürlüğümüzü hiç kimseye kaptırmaya niyetimiz yok. 68 yılından bu yana yerel seçimlerde Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırmaya hazır mıyız? Bütün Çanakkale`de ilçelerde, beldelerde hatta muhtarlıklarda demokrasi yayacağız. Birlik içerisinde olacağız. Barış içerisinde yaşayacağız. Devrimci ve demokrat olacağız. Solculuktan taviz vermeyeceğiz” diye konuştu.
 
 
Gökhan; “Kendimize de, kentimize de güveniyoruz”
Katılımcıların yoğun bir destek sloganları ile kürsüye çıkan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Seçim sürecini buradan başlatıyoruz. Seçim bürolarımızda kadınlarıızla, gençlerimizle ve mahalle sakinleriyle buluşup yıllardır nasıl belediyecilik yaptığımızı, verdiğimiz sözleri nasıl yerine getirdiğimizi ve bundan sonraki Belediye Başkanlığı sürecinde neler yapacağımızı paylaşacağız. Halkın destekleriyle uzun yıllardır sosyal demokrat belediyeciliği bu kentte yaşama geçiren Cumhuriyet Halk Partililer olarak, bu kentte nasıl alnımız ak, başımız dik hizmet ettiğimizi anlatacağız. Halkımızla kucaklaşıp onları dinleyeceğiz. Biz kendimize de güveniyoruz, kentimizede güveniyoruz. Beraber yola çıkıp bu yolda devam edeceğiz” dedi.
 
 
“Yüzümüz ak başımız dik”
Barbaros Mahallesi`nde hiç kimsenin malına, mülküne el atmadan ve mağdur etmeden dönüşümü başlattıklarına dikkat çeken Başkan Gökhan; “Barbaros Mahallesi Muhtarı ile uzun yıllardır beraber çalışıyoruz. Barbaros Mahallesi`nde nasıl bir gelişme yarattık. Neden bu mahallenin oylarına talibiz bunu paylaşacağız. Çünkü, bu mahallede yüzümüz ak ve başımız dik. Şu an bu mahalle kentin bir numaralı mahallesi olmaya aday bir mahalledir. Onun için yüzümüz ak başımız dik olarak buraya geliyoruz. Kentsel Dönüşüm adı altında TOKİ`ye bir şeyleri peşkeş çektiler. TOKİ üzerinden bazı müteahhitleri zengin etme noktasına geldiler. Biz ne yaptık? Kentsel dönüşümü kentlilerle beraber yaptık. Hiç kimsenin malına ve mülküne el atmadan ve mağdur etmeden dönüşümü başlattık bu mahallede. Kat artışıyla 4 kata getirdiğimiz bu mahallemiz hızlı bir şekilde güzelleşiyor. Alt yapı ve üst yapılarını yaparak bu mahallede huzur içerisinde yaşamı sağladık. TOKİ`ye muhtaç olmadan bu yatırımları yapıyoruz. Kentsel dönüşümleri TOKİ`ye muhtaç olmadan yapmaya devam edeceğiz. Yeni kordunu bitirdik ve devam ediyoruz. Kepez`e kadar ulaşacağız ve Ömer Faruk Mutan’la el ele tutuşacağız” ifadelerini kullandı.
 
 
“Kentin mallarını kimseye peşkeş çektirmeyiz”
Çanakkale halkının mallarını kimseye peşkeş çektirmeyeceklerinin altını çizen Başkan Gökhan; “Kepez`e giderken burada bir şey farkedeceksiniz. Eskiden burada tekel şarap fabrikası vardı. `Burası bizim olmuş. Ne zaman burası Çanakkale halkının oldu` diye hatırlayacaksınız. Ve beni anacaksınız. Neden? Çünkü, bu iktidar bu kentte halka ait malları yandaşlarına peşkeş çektiği özelleştirmelerin sonucunda bunlara karşı çıktık. Asla ve asla orada ranta müsaade etmeyeceğiz. Deniz tarafında 12 bin metrekare alanı bu mahalleye hibe aldık ve mahalle sakinlerine hediye ettik. İnşallah bu mahallenin kullanımına açacağız. Hep beraber o alanı birlikte planlayacağız. Kente ait olanı geri aldık. Kamu mallarına sahip çıktık ve sahip çıkmaya devam ediyoruz. Yüzme havuzunun olduğu alan kamu alanıydı. Sattılar, ben satın aldım. Hemen arkasında bir alan vardı sattılar ve ben satın aldım. Yüzme havuzu yaptım ve salon yaptım. Spora hediye ettim. Yine bir kamu alanı satıldı yine ben aldım. Bende yandaşlarıma bir plan tadilatıyla konuta çevirebilirdim. Yapmadım çünkü kamunun malı hepimize aittir. Kimseye peşkeş çektirmeyiz o malları. Bizim anlayışlarımıza erişmeleri mümkün değil. Erişemedikleri için Çanakkale`de bir türlü iktidar olamıyorlar. Bundan böyle de erişemezler. Önce kafalarını değiştirmeleri lazım. Bu kentte özgürce yaşıyoruz. En büyük özelliğimiz bu. Mutlu bir şekilde yaşıyoruz. Biz geceleri kordonlarımızda özgürce dolaşıyoruz. Bu nimeti Çanakkaleliler tepmez. Çanakkale`yi öyle hediyelerle falan da satın alamazsın. Çanakkale`nin gözü toktur. Aklı çoktur yemezler” dedi.
 
 
“Kazdağları`nı elletmeyeceğiz”
Kazdağları`ndaki tehlikeye de dikkat çeken Başkan Gökhan, Kazdağları`nı elletmeyeceklerini ifade ederek; “Çanakkalelilerle birlikte yırtınıyoruz. Kazdağları diyoruz. Tehlike var yapmayın diyoruz. Ama arkadaşlarda tık yok. Siyanür kullanılmıyormuş. Aramada siyanür kullanılmazmış. Bunu biz de biliyoruz. Ruhsatı aldıktan sonra işlerken ne yapacaksın? Siyanür kullanacaksın. Peki tehlike ne? Bir ormanlarımızı yok edeceksin. O altını almak için topraklarımızı kirleteceksin. İki, toprağımızı siyanürleyeceksin. Ve benim içme suyumu zehirleyeceksin. Atikhisar Barajı Çanakkalelilerin hayatıdır. Çanakkale Atikhisar Barajı olmazsa olmaz. Başka barajlarda su da taşıyamazsın çünkü onlarda Atikhisar Barajı`ndan besleniyor. Kazdağları`nı elletmeyeceğiz. Sonuna kadar mücadele edeceğiz.”
 
 
“Kent halkına hiç bir zaman yalan söylemedim”
Kent halkından bugüne kadar hiç bir konuyu saklamadığını ve vatandaşlara hiç bir zaman yalan söylemediğini kaydeden Başkan Gökhan şu şekilde konuştu: “Ben halkımdan bu güne kadar hiç bir şeyi saklamadım. Halka hiç yalan söylemedim. Halkın emanet ettiği ve bu kentin insanına ait olan malları korudum, üstüne ilave ettim. Para da arttırdım. Ben halkın emanetine sonuna kadar sahip çıktım. Hiç bu konuda endişeniz olmasın.”
 
 
“Sizin ak kelimesini kullanma hakkınız kaldı mı?”
“Belediyeye gelince ak kadrolarla geleceklermiş. Ak masalarda hizmet edeceklermiş. Ak belediyecilikle karşılaşacakmışız. Ben de diyorumki, acaba siz adınızı değiştirseniz daha iyi olmaz mı?” diyen Başkan Gökhan; “Sizin ak kelimesini kullanma hakkınız kaldı mı? Ayakkabı kutularından sonra hangi akı kullanacaksınız. Ak kelimesi temizdir ve kutsaldır. Yüce Allah`ın adını dilinden düşürmeyenlerin ne hala geldiklerini hep beraber gördük. Ne aklıklar kaldı ne din kaldı ne de iman kaldı. Ne kul hakkı kaldı hiç bir şey kalmadı. Dolayısıyla bırakın ak belediyecilik demeyi de, biz sosyal demokrat belediyeciliği bu kentte devam ettirerek insanlar özgürce yaşasınlar müsaade et yol ver gidelim. Yolumuzu tıkama arkadaş” diye konuştu.
 
 
“Burada belediye başkanı olamazsın”
AKP`nin Belediye Başkan adayı Mehmet Daniş`e sert göndermelerde bulunan Başkan Gökhan; “Yaşlılara hak ettiği değer verilmiyor. Yaşlılara hizmet vereceğiz diyorlar. Biz zaten bu hizmeti evde veriyoruz değerli hemşerim. Senin bu kentten haberin yok. Sen bu kentte değilsin. Ne zaman bu kentte oldun ki bunlardan haberin olsun. Yaşlılara hizmetevi de yapıyoruz. Yaşlılara hizmette veriyoruz. Hepsini yapıyoruz ama biz senin gibi bunları milletin gözüne sokmuyoruz. Bunu reklam aracı haline getirmiyoruz. Çünkü biz sosyal demokratız. Senin gibi göz boyamacı değiliz. Otelin altına taşındılar diyorlar. Biz burayı kat karşılığı verdik. Geçici olarak buraya geçtik ve yeşil binamızı yaptıktan sonra oraya geçeceğiz. Çanakkale`ye yakışır bir belediye hizmet binamız olacak. Onun için otelin altında falan değiliz. Çanakkale Belediyesi`ne ait bir yapıda oturuyoruz. AKP`nin belediye başkan adayının söylediği herşey bu kenti tanımadığını gösteriyor. Yerel yönetimini tanımıyor. Kulaktan dolma bilgilerle konuşuyor. Demek ki, burada belediye başkanı olamazsın. Tanımadığın insanlara ne hizmeti götüreceksin” şeklinde konuştu.
 
 
Sağlık Bakanına destan tepkisi
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu`nun `Çanakkale`de yeni bir destan yazacağız` ifadesine tepki gösteren Başkan Gökhan; “Sağlık Bakanı `Çanakkale`de yeni bir destan yazacağız` diyor. Çanakkale`nin bir tek destanı var. Mustafa Kemal Atatürk`ün ve silah arkadaşlarının bu ülkenin bağımsızlığı için yazdıkları destandan başka destana yer yoktur bu memlekette. Sen destan yazmayı bırak. Sizin destanlarını biz biliyoruz. Hani Gezi olaylarında insanlara vahşice TOMA`larla ve gazlarla saldıran polislere destan yazdı demiştiniz. İşte senin destan anlayışın bu. Sen bu memlekete 7 tane devrim şehidinin hesabını vereceksin. Ölen çocukların ve şu anda hastanede yatan çocukların ve Çanakkale`de 13 yaşındaki çocuğun davasının hesabını vereceksin. Ondan sonra destan yazacağım diye konuşacaksın. Var mı öyle bedava destan yazmak. 13 yaşındaki çocuğu yargılatmaya utanmıyor musun? Çocuklarımızı yargılatmaya hakkın var mı?” dedi.
 
 
“Özgürlüklerimizden vazgeçmeyeceğiz”
Çanakkale`nin mutlu, özgür, demokrat ve çağdaş bir yapısı olduğunu söyleyen Başkan Gökhan, Çanakkale halkının bundan önce bu değerlere ve yaşamsal özgürlüklerine nasıl sahip çıktıysa bundan sonra da sahip çıkacağını ve bunu kimsenin değiştirecemeyeceğinin altını çizdi. Başkan Gökhan; “Artık bu ülke insanının yakasından düşün. AKP iktidarının artık bu ülkede yaşayan insanların yakasından düşmesinin zamanı geldi. Düşecektir de çünkü yerel seçimler bunun bir başlangıcı olacaktır. Genel seçimler ise sonu olacaktır. Bundan emin olun ve bu düşünceden vazgeçmeyin. Bu inançla yerel seçimlere hazırlanacağız. Çanakkale`de mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşamaya devam edeceğiz. Kesinlikle seçimleri kazanacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. 31 Mart günü, sabah sayın Mehmet Daniş`i Ankara`ya yolcu edeceğiz. Garaja bekliyoruz buyrun el sallamaya. Çanakkale`de insan haklarına saygılı, özgür, demokrat bir yaşam biçiminden vazgeçmeyeceğiz. Yolumuz açık olsun” dedi. Konuşmasının ardından Başkan Gökhan, gökyüzüne beyaz güvercin uçurdu. Daha sonra ise CHP`nin Barbaros Mahallesi`ndeki seçim ofisinin açılışı gerçekleştirildi.
Paylaş