havadurum

Barış’ın kenti Çanakkale’den barış çağrısı

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, bir açıklama yaparak tüm dünyaya barış mesajı yolladı.

283
1 Eylül Dünya Barış Günü öncesi açıklama yapan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, son zamanlarda barışa gölge düşüren, insani değerlerin katledildiği saldırılara karşı barış vurgusu yapmak için çağrıda bulundu. Gökhan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
 
“Kentler, anlayışlarını ve duruşlarını adına ekledikleri sıfatlarla yansıtırlar. Kentlerin kendini ifadesinin önemli bir aracı olan bu kelimeler artık o kentin etiketidir. Çanakkale, uzun zamandır adına böyle bir sıfat ekleyerek gerek ülkemizde gerek uluslararası platformda “Barış’ın Kenti” olarak anılmaya devam ediyor. Çanakkale, hem yanı başında hem binlerce kilometre uzakta kısacası tüm dünyada barışı diliyor… Kendinle barış, ötekiyle barış, doğayla barış, sanatla barış diyor…
 
İnsanlık tarihinin en acımasız ve kirli İkinci Büyük Emperyalist Paylaşım savaşının başladığı gün olan 1 Eylül, her şeye inat “Dünya Barış Günü” olarak kabul edildi. Bir barış gününde daha, ülkemizde ve dünyada son zamanlarda barışa gölge düşüren, insani değerlerin katledildiği saldırılara karşı dik ve onurla “Yurtta Barış Dünyada Barış” diyor, Barış’ın Kenti Çanakkale’den tüm ülkemizi ve dünyayı bu değere sahip çıkmaya ve korumaya çağırıyoruz. Sesimizin daha gür çıkması için daha çok sese, daha sıkı kenetlenmemiz için daha çok ele, daha güçlü olmamız için daha çok yüreğe ihtiyacımız var. Sevgi ve saygılarımla…”
Paylaş