havadurum

Bankalar yokuşa sürüyor

Çanakkale`de bazı bankaların, kredi çeken müşterilerine karşı uyguladığı yeni yöntem hayrete düşürdü.

652
Kent merkezindeki bir bankadan kredi kullanan tüketici, bankanın aldığı dosya parasını geri almak için kredi çektiği bankaya gidince şok yaşadı. Dosya parasını geri alma ümidiyle bankanın yolunu tutan tüketici, ilgili bankadan dosya parasını ödediğine dair dekontunu istemesi üzerine ikinci bir ücretle karşılaşınca şaşkına döndü. Dosya parasını geri vermemek için bin dereden su getiren söz konusu bankanın, dosya parası ödendiğine dair dekontu verebilmek için tüketiciden 150 TL ücret talep etmesi tepkilere neden oldu.
 
Berkit`ten tüketicilere uyarı
Konu ile ilgili açıklama yapan TÜKODER Çanakkale Şube Başkanı Ali Rıza Berkit, dosya parasını geri almak için bankadan dekont isteyen tüketiciden, banka personelinin 150 TL para istemesine tepki gösterdi. Bu konuda tüketicilere uyarıda bulunan Berkit, böyle bir durum ile karşı karşıya kalan tüketicilerin bankanın istediği parayı ödememesini ve söz konusu dekontu almak için bankaya yazılı talepde bulunmasını istedi.
 
Dosya parasını vermemek için bankaların bin dereden su getirdiğini dile getiren Berkit; “Son günlerde yargıtayın da kararı ve ilgili Ticaret Bakanı`nın görüşü doğrultusunda tüketicilerin son 10 yıllık kredi kartı sabit ücretleri ve kredi dosya paraları, ipotek kaldırma paraları ayrıca ekspertizdeki yüksek ödemelerin hukuksal anlamda yanlış olduğunu ve bu anlamda da vatandaşların evraklarını tamamlayarak Tüketici Hakem Heyeti`ne başvurdukları görülmektedir. Çanakkale`de kredi kullanan bir tüketici, bankanın aldığı dosya parasını geri almak için kredi çektiği bankaya gitmesiyle ilginç bir olay yaşandı. Dosya parasını geri almak için bankadan dekont isteyen tüketiciden, banka personelinin 150 TL para istemesi ilginç bir durum. Bu durum, bankaların son yıllarda tüketicileri soymalarının açık bir örneğidir. Tüketicilerin bu konuda dikkatli olmasını ve bu belgeleri yazılı taleplerle istemelerini öneriyoruz. Fotokopi 50 kuruş ama ederi 150 tl. Dosya parasını vermemek için bankalar bin dereden su getiriyor” dedi.
Paylaş