havadurum

Balkan’ın EMİTT’te yer sıkıntısı

Çanakkale Turizm Tanıtma Derneği Yön. Kur. Üyesi ve Abidos Travel Genel Müdürü İsmet Balkan: “Çanakkale’de turizmin gelişmesi için sadece Çanakkale’nin tanıtılmasının yeterli olmayacağını, ondan sonraki adımların da planlanması gerektiğini belirtti.

921
Çanakkale Turizm Tanıtma Derneği Yön. Kur. Üyesi ve Abidos Travel Genel Müdürü İsmet Balkan EMITT Fuarında Çanakkale Turizm Tanıtma Derneği ve Seyahat Acentalarının 1 metrekare yere sıkıştırıldığını ve faaliyet yapmalarının kısıtlandığını iddia etti. 1986 yılında Ulusoy Turizm’de işe başlayan ve 5 senenin ardından kokartlı rehber olan İsmet Balkan 10 sene Almanya’nın Berlin şehrinde açmış olduğu Dardanel Reisen’ında çalışmalara devam ettikten sonra 2003 yılında Abidos Tur’u hizmete açtı. Çanakkale’de TURSAB’ın ofisinin açılması için çalışmalara öncülük eden Balkan ofisin açılmasının önemli bir adım olduğunu kaydederek, EMITT Fuarı’nın ardından izlenimlerini, Çanakkale’de turizmin gelişmesi için atılan adımları ve yapılan atakları değerlendirdi.
 
Balkan EMITT Fuarı ile ilgili basında yer alan izlenimlerinde turizmcilerin EMITT Fuarına davet edilmediği ile ilgili konunun yanlış anlaşıldığını belirterek, EMITT’de stand açarak temsil ettiklerini, ama Abidos Tur ve Turizm Tanıtma Derneği olarak fuarla aynı tarihe denk gelen ve Çanakkaleli turizmcileri İstanbul’daki turizmcilerle bir araya getirmeyi amaçlayan yemekli toplantıya davet edilmediklerini söyledi.
 
Balkan: “Çanakkale’de turizmin gelişmesi için sadece Çanakkale’nin tanıtılmasının yeterli olmayacağını, ondan sonraki adımların da planlanması gerektiğini belirtti. “Çanakkale’de turizmin geliştirilmesi için düzenlenen yemekte acentelerin ve Turizmi Tanıtma Derneği’nin davet edilmemesini doğru bulmuyorum. Çanakkale için biz de bir şeyler yapıyoruz. Turizmin gelişmesi için varlık gösterenleri bir bütün olarak görmeliyiz. Ben 25 senedir turizmle uğraşıyorum” diye konuştu.
 
“1 metrekare yere sıkıştırıldık”
Turizm Tanıtma Derneği’nin 50. Kuruluş yıldönümünde tanıtım çalışmalarına EMİTT fuarı ile adım attıklarını, fakat fuarda birtakım sorunlar yaşadıklarını söyleyen Balkan, “Çanakkale aşkı ile tanıtım faaliyetlerini derneğimiz en güzel şekilde yerine getirmiş ve getirmeye devam edecektir” dedi. Dernek adına bir açıklama yapan Çanakkale Turizm Tanıtma Derneği Yön. Kurl. Üyesi İsmet Balkan, EMİTT Fuarında kazanılan haklı kazanımların yanı sıra yaşanan bazı olumsuzluklardan da bahsetti. Çanakkale Turizm Tanıtma Derneği Yön. Kur.Üyesi İsmet Balkan: “Çanakkale Turizm Tanıtma Derneği asil görevi olan Çanakkale Turizm potansiyelini tanıtma faaliyetlerini geliştirerek sürdürmektedir. 50. Kuruluş Yılını kutlayacak olan Çanakkale Turizm Tanıtma Derneği, 2013 Tanıtım çalışmalarına 24-27 Ocak 2013 tarihlerinde gerçekleşen EMİTT Turizm Fuarına katılarak başlatmıştır. EMİTT Fuarında Enveriye dağıtarak büyük ilgi çeken tanıtım faaliyetleri, Özellikle 2013 – 2015 dönemlerini hedeflemiş ve tanıtımlarını bu yönde yoğunlaştırmıştır. Yoğun ilgi gören tanıtım faaliyetlerini renklendirmek daha fazla ilgi çekmek için Çanakkale stand’ına Sevilen sanatçı Sn.Volkan Konak’ı getirerek ziyaretçilerin ilgisini Çanakkale’ye çekmeyi başarmış olmanın haklı gururunu yaşıyoruz.
Paylaş