havadurum

Balkan’dan vatandaşlara uyarı

TÜRSAB İl Temsilcisi İsmet Balkan, kacak tur organizasyonlarına karşı vatandaşları uyardı.

358
Bazı tur organizasyonlarında ihlal olduğunu düşünen vatandaşlardan, başta Kültür ve Turizm Müdürlüğü olmak üzere Çanakkale TÜRSAB İl Temsilciliği’ne durumu bildirmelerini isteyen Balkan; “Çanakkale Turizminin gelişmesi ve nitelik kazanarak bölgemizin kalkınmasına katkı sağlanması, güçlü Seyahat Acentaları ile mümkündür. Seyahat Acentalarının yaptıkları Tur organizasyonları Kültür ve Turizm Bakanlığı ile TÜRSAB yönetmelikleri doğrultusunda hazırlanmakta ve uygulanmaktadır. 1618 Kanıun 29. ve 30. maddeleri gereği her türlü gezi ve tatil organizasyonları yükümlüklerini yerine getirmiş olan, TÜRSAB üyesi Seyahat Acentaları tarafından organize edilmesi ve sigorta kapsamında gerçekleştirilmesi gerekiyor.  Seyahat Acentalarının dışında gerçekleştirilen, gezi ve tatil  organizasyonları Kaçak Acentacılık kapsamına girmekte ve 1618 yasasının 29. ve 30. maddeleri gereği hapis ve maddi cezalar rektirmekte, aynı zamanda katılımcıları da büyük risk altına sokmaktadır.
 
Çanakkale`lilerin her türlü gezi ve tatil organizasyonlarını TÜRSAB üyesi Seyahat Acentaları aracılığı ile gerçekleştirmelerine özen göstermelerini bekliyor ve bu konuda yetkililerin daha sıkı denetimler yapmalarını arzu ediyoruz. Bu konuya özen gösterildiği taktirde, Çanakkale Turizmi gelişecek, kalite kazanacak ve gelecekte Turizm sektöründen beklediklerimize ulaşmamız daha kolay olacaktır. Şahıs ve Derneklerin bir Seyahat Acentası ile iş birliği yapmadan Yurt içi veya Yurt dışı gezi organizasyonu yapma yetkileri yoktur. Çanakkale ve İlçelerinde kişilerin, araç sahiplerinin ve derneklerin gerçekleştirdiği geziler suç teşkil etmektedir. Bu tür gezilere katılan kişilerin hiç bir güvence altında olmadıkları gibi, bölge turizmine de büyük zarar verdiklerinin bilincinde olmaları gerekmektedir” dedi.
 
Balkan şu şekilde konuştu: “Okul gezileri, işyeri gezileri, dernek gezileri, kulüp gezileri, kadınlar günü gezileri, konaklama rezervasyonları, taksilerin düzenlediği turlar, otellerin tur ve transfer organizasyonları, sadece turizm bakanlığından seyahat acentesi belgesi olan şirketler tarafından yapılabilir. Eğer yukarıdaki konularda ihlal olduğunu düşünüyorsanız lütfen başta Kültür ve Turizm Müdürlüğü olmak üzere Çanakkale TÜRSAB İl Temsilciliğimize bildirmeleri rica olunur.”
Paylaş