havadurum

"Balçık akmaya devam ediyor, evlerimiz çatladı"

512

 Lapseki Şahinli Köyü’nde altın madeninin ardından başlayan taş ocağı çalışmaları tepki çekmeye devam ediyor. Köyün 500 metre yakınında, kaynak suları üzerinde yapılan sondaj çalışmaları nedeni ile köy suları çamurlu akmaya başlamıştı. Ramazan Bayramı’ndan bu yana su kullanamadıklarını belirten köy birinci azası Mustafa Koyun, durumu daha da kötü hale geldiğini belirtti. Çalışmalar nedeni ile 30 evde çatlak oluştuğu ve evlerin oturulamaz durumda olduğunun altını çizen Koyun; “Bize çok hakaret ettiler.  Kendilerine insan gibi söylüyoruz ancak köylünün hali mağduriyeti umurlarında değil.  Durum o kadar kötü ki bildiğiniz gibi değil” dedi. 

 
“Balçık akmaya devam ediyor”
Bayramdan bu yana sulardan balçık akmaya devam ettiğini belirten koyun; “Mustafa Koyun Şu anda köyümüze çok yakın bir mesafede. 500 metre ve 1 km olmak üzere taş ocakları var. Köyde yaklaşık 30 ev çatlayarak oturulamaz duruma geldi. Madenciler su getireceğiz dediler. Ancak şu anda suyumuz akmıyor Barajlardan taşıma su getiriyoruz. Çeşmelerden balçık akıyor. Bunu suç unsuru muhtar. Ben birinci azayım. İnsanlara imzayı attırıyor ve kesinlikle bize bir şey sormuyor” dedi. 

“Köyümüz ve sularımız ranta kurban ediliyor”
Rant uğruna köylerinin ve suların yok edildiği vurgusu yapan Koyun;  “Hepimiz Müslüman’ız, ama bunalr insanlar değiller. Bize çok hakaret ettiler.  Kendilerine insan gibi söylüyoruz ancak köylünün hali, mağduri-yeti umurlarında değil.  Durum o kadar kötü ki bildiğiniz gibi değil. Buna karşı imza toplayacağız. Vatandaş zaten bunu istemiyor.   Daha önce muhtar bununla ilgili toplantı yapacağız dedi Ancak daha sonra yapılmadı ve kendisi de inkar ediyor. Bu insanlar cebini doldurdu. Bunlar rant peşinde. İnsan ile ilgili olmayan insan bunlar. Mümkün değil. Bana 500 milyon vereseler bir köy yerinde doğanın yok olmasına içim razı olmaz. Biz, bunu kesinlikle istemiyoruz. Ancak muhtar istiyor.  Sularımız şu an akmıyor. Bayramdan beri suyumuz çamurlu geliyor. Biz, üç tane aza karşıyız ancak bir aza ve muhtar bunu istiyor” dedi.
(Eren Aşnaz)
Paylaş