havadurum

Bakanlıktan Bağcılar'da çocuk istismarına ilişkin açıklama!

2009 yılında yargılandığı çocuk istismarı davasından beraat eden Metin Şenay'ın 4 çocuğu yıllar boyu istismar ettiği ortaya çıkması Türkiye gündemine oturdu. Bakanlık açıklama yaptı.

580

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Bağcılar'da su sattığı ailenin 11 yaşındaki kızını kaçırarak istismar eden Metin Şenay hakkında önemli bir açıklama yaptı.

Şenay'ın suçlarıyla ilgili basında çıkan "Gizli Bölmede Nefessiz Bırakılan Çocuklar" başlıklı haberlere ilişkin açıklamada, Bakanlık, süreci yakından takip ettiğini ve davanın başından beri müdahil olduğunu belirtti.

2 çocuk devlet koruması altında

Açıklamada şu sözlere yer verildi, "Dün bazı basın yayın organlarında “Gizli Bölmede Nefessiz Bırakılan Çocuklar” başlığıyla yer alan haberlere ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür.

Haberlere konu olan şahsın tutuklu olarak yargılandığı soruşturma sürecini en başından beri yakından takip ederek davanın açılması ile birlikte müdahillik talebinde bulunduk.

Haberlerde ismi geçen 2 çocuğumuz 17.11.2023 tarihinden itibaren devlet korumasında bulunmakta, istismara uğradığı iddia edilen diğer çocuklarımızla ilgili mesleki çalışmalar ise sürdürülmektedir.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak tutuklu yargılanan şahsın en ağır cezayı alması için yargı sürecinin yakın takipçisi olmayı sürdüreceğiz."

(DAMLA YELTEKİN)
Paylaş