havadurum

Bakanlık o gıda markalarını teşhir etti

Tüketici sağlığını tehdit eden, bozulmuş ve değiştirilmiş ürün satan firmalar Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından teşhir edildi. Teşhir edilen et, süt ve bal markalarına karşı dikkatli olunması uyarısında bulunuldu.

1416
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, tüketicilerin sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş gıdaları, üreten veya satan firmaların adı, ürün adı, markası, parti ve seri numarası ile takviye edici gıda grubunu internet sitesinde teşhir etti. Takviye edici gıdalar başlığı ile teşhir edilen, kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş gıdaları üreten veya satan gıda işletmelerinin ürettiği gıdalar ile markaları açıklandı.
 
Çanakkale`de de var
Çanakkale`nin de aralarında bulunduğu, üretim yerleri, Kayseri, Afyon, İzmir, Ankara, Trabzon, İstanbul`un çok sayıda ilçesi, Adana, Konya gibi illerde üretim yapıldığı ifa edildi. Bal, et ve süt ürünleri ile takviye gıdalarda dikkatli olunması uyarısında bulunuldu. Öte yandan Çanakkale`de de bir süt ve yağ üretimi yapan bir firmanın ürünleri, tehlikeli ürünler listesinde yer aldı.
 
Berkit`ten uyarı
Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Şube Başkanı Ali Rıza Berkit ise, teşhir listesinden haberinin olduğunu ifade etti. Berkit, “Bu listeden haberim var. Ben de yakından takip etti. Çanakkale`deki tüketicilerimizin bakanlığın yayınladığı listeyi incelemelerinde fayda var. Gerçekten dikkatli olunması gereken bir konu. Sonuç itibariyle sağlığımızı, sadece bizim değil çocuklarımızın sağlığını etkileyecek bir konu” dedi.
Paylaş